Reuters
StoryEditor

Útek z mesta. Trumpove deti mieria na Floridu, Ivanka chce do bunkra miliardárov

16.01.2021, 12:16
Autor:
Jan PikousJan Pikous
O najstaršej dcére končiaceho amerického prezidenta sa hovorí ako o možnej budúcej senátorke.

Otecko prišiel o prácu, čas zmiznúť. Tak možno nadnesene opísať súčasné správanie dospelých detí Donalda Trumpa. Po skončení otcovho prezidentského mandátu nehodlajú zostávať ľuďom na očiach, z víru veľkomesta sa Ivanka, Tiffany aj Donald jr. plánujú presunúť za pokojom a slniečkom na Floridu.

Dvadsiateho januára skončí Donaldovi Trumpovi nielen funkčné obdobie, ale aj pobyt v Bielom dome. V prezidentskom sídle ho nahradí Joe Biden a odchádzajúca hlava štátu sa presťahuje na svoju obľúbenú Floridu. A vyzerá to, že to k svojim deťom nebude mať ďaleko.

Ivanka chce ísť do bunkra

Tie sa totiž rozhodli otecka nasledovať a pre ďalší život po otcovej štvorročnej prezidentskej kapitole si tiež vybrali tento slnečný štát. Ako prvá začala plány na budúcnosť spriadať dcéra Ivanka.

Tá podľa informácií Insideru už v decembri s manželom Jaredom Kushnerom zakúpila voľný pozemok v Indian Creek Village. Ide o menší súkromný ostrov, známy svojimi zámožnými obyvateľmi.

Na ostrove je len dvadsaťdeväť nehnuteľností a v médiách má prezývku Bunker miliardárov. Za pozemok údajne zaplatili okolo tridsiatich dvoch miliónov dolárov. A podobné preferencie majú aj jej súrodenci.

Na Floridu totiž mieria aj Donald junior, prezidentovo najstaršie dieťa, a jeho priateľka. "Absolútne neexistuje, že by zostali v New Yorku, na ulici by ich ukameňovali," povedal denníku New York Post zdroj blízky Trumpovej rodine.

K Ivanke to bude jej starší brat mať asi hodinu a pol cesty. A keď všetko dobre dopadne, budú si môcť Trumpovi potomkovia dať spoločne aj raňajky u Tiffany. Aj prezidentova mladšia dcéra totiž plánuje presun do Miami.

Čerstvá absolventka práv bola údajne nepríjemne prekvapená, že sa otcovi nepodarilo úrad obhájiť. Plánovala totiž, že bude naďalej výraznou súčasťou prvej americkej rodiny a viac a viac sa angažovať v politických záležitostiach.

Ani u zvyšku Trumpových detí sa nedá predpokladať, že by si po zvyšok aktívneho života len užívali golf a floridského slnka.

Senátorka za Floridu

Napríklad o Ivanke, inak úspešnej autorke niekoľkých bestsellerov o úspechu a osobnom rozvoji, sa dlhodobo hovorí ako o budúcej političke.

Sama už v minulosti poprela, že by snáď chcela byť historicky prvou prezidentkou ženského pohlavia v krajine - denník The Times však zmieňuje, že by z nej pokojne čoskoro mohla byť nová senátorka v Kongrese.

Voľby v štáte Florida sa budú konať už v budúcom roku a podľa informácií britských novín by sa prezidentova staršia dcéra mohla uchádzať o republikánsku nomináciu.

Jej brat Donald si k otcovi dlho hľadal cestu - posledné roky však platí, že je čo do povahových rysov veľmi vernou kópiou svojho otecka. "Trvalo mi asi 41 rokov, než som si uvedomil, že som otcovi podobný viac, než si ktokoľvek z nás kedy myslel," povedal raz junior. "Sme v základe nastavení na mód útok."

A aj po udalostiach v kapitole a twitterovom zablokovaní otcovho účtu to bol on, kto za rodinu na sociálnej sieti prevzal iniciatívu. "Žijeme v Orwellovom 1984," rozčuľoval sa potom, čo Twitter obmedzil účet Donalda seniora.

A dokonca vyzval podnikateľa Elona Muska, naktuálnenajbohatšieho muža na svete, aby založil novú, "nezaujatú" sociálna sieť.

Asi najmenej sa otcov koniec v úrade dotkne Barrona, Trumpovho najmladšieho dieťaťa, ktoré má so súčasnou ženou Melaniou.

Síce aj jeho čaká sťahovanie z Bieleho domu, inak je to stále len štrnásťročný chlapec, ktorého hlavnou povinnosťou bude ešte nejakú dobu škola.

Ako však v nadsádzke podotýka redaktor Times Damian Whitworth, nemali by sme dospievajúceho chlapca podceňovať. "Ja staviam svoje peniaze na Trumpa - Barrona Trumpa - v roku 2042."

01 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 03 - Modified: 2024-04-16 21:55:15 - Feat.: - Title: Proces s Trumpom: šesť porotcov zložilo prísahu, výber ďalších pokračuje 04 - Modified: 2024-04-15 13:52:58 - Feat.: - Title: V New Yorku začína proces s Trumpom, aj v prípade viny by sa stále mohol stať prezidentom 05 - Modified: 2024-04-15 07:33:13 - Feat.: - Title: Trump sa postaví pred súd v trestnom konaní ako prvý exprezident v dejinách USA
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 15:45