StoryEditor

Kapitán lode pred zablokovaním Suezu manévrovaním nakreslil erotickú kresbu

26.03.2021, 07:18
Autor:
ČTKČTK
Keď loď čakala na signál ku vstupu do Suezského prieplavu, vytvorila spočiatku zdanlivo nezmyselným manévrovaním úplne zreteľný obrazec.

Kapitán obrovskej kontajnerovej lode Ever Given, ktorá zablokovala dopravu v Suezkom prieplavu, si čakanie na povel ku vstupu do umelého kanála krátil tým, že manévrovaním s plavidlom obkreslil obrazec, ktorý pripomína penis.

Ukazuje to video, ktoré zachytáva elektronickú stopu pohybu lodi, ako ju zaznamenala služba VesselFinder.

Obrovská nákladná loď plávajúca pod panamskou vlajkou v utorok nabehla na plytčinu a zatarasila dôležitú lodnú a obchodnú cestu.

Tímy sa snažia kolos uvoľniť pomocou obrích rýpadiel a vyhnúť sa jeho odľahčenie vykládkou kontajnerov, čo by zabralo mnoho dní.

Pozoruhodný manéver

Zatiaľ nie je jasné, či nabehnutie na plytčinu spôsobil prudký náraz vetra, zlá viditeľnosť, technická porucha alebo ľudské zlyhanie.

Prevádzkovateľom lode je taiwanská spoločnosť Evergreen Marine, ktorá oznámila, že príčinou incidentu bol silný vietor.

Ešte v deň havárie na seba loď upozornila iným pozoruhodným manévrom. Keď čakala na signál ku vstupu do Suezského prieplavu, vytvorila spočiatku zdanlivo nezmyselným manévrovaním úplne zreteľný obrazec.

Kapitán nakreslil 400 metrov dlhým plavidlom obrazec, ktorý pripomína penis aj so semenníkmi.

​"Nič neobvyklé"

Na erotickú kresbu, ktorú odhalila simulácia dráhy pohybu lode, upozornil na Twitteri samotný portál VesselFinder, ktorý sleduje pohyb lodí.

Hovorca prepravnej spoločnosti Bernhard Schulte Shipmanagement, ktorá loď Ever Given spravuje, nemeckému magazínu Der Spiegel povedal, že nie je ničím neobvyklým, keď lode čakajúce na vstupe "meandrujú dookola".

Na otázku, prečo virtuálne obrazec pripomína mužský pohlavný orgán, hovorca podotkol, že ide pravdepodobne o "čistú náhodu".

Námorníci z Ever Given by však neboli prvými autormi podobných obrazcov. Občas sa do takých skíc pustia piloti lietadiel.

Suezský prieplav spája Stredozemné a Červené more a vlani ním prepravilo cez takmer 19-tisíc lodí, v priemere cez 51 za deň. Cesta meria 193 kilometrov a slúži od roku 1869. P

o vode zaručuje najrýchlejšie spojenie medzi Áziou a Európou, prechádza ňou 12 percent objemu tovaru, s ktorým sa vo svete obchoduje

01 - Modified: 2024-03-08 11:09:31 - Feat.: - Title: Trh s kávou už nebude rovnaký. Zásoby robusty sú rekordne nízke, náš najväčší výrobca hlási zdražovanie 02 - Modified: 2024-03-01 07:23:35 - Feat.: - Title: Britov vydesil nedostatok čaju, Slovensko je inde. V skutočnosti nepijeme cudzokrajné byliny ani čajovník 03 - Modified: 2024-02-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Misia proti húsíovcom kríva, počet ich bojovníkov stále rastie. Teraz hrozí ekologická katastrofa 04 - Modified: 2024-02-15 18:14:05 - Feat.: - Title: Hra na diabla: Dánsky megatonážnik varuje, kríza na životne dôležitej trase eskaluje 05 - Modified: 2024-02-11 17:11:33 - Feat.: - Title: Rusko aj Čínu trápi Suezský prieplav. Kremeľ kritizuje zásahy západnej koalície, Peking vyvíja tlak na Irán
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 23:14