StoryEditor

Benedikt XVI. láka viac než jeho predchodca

30.10.2007, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Po smrti obľúbeného pápeža Jána Pavla II. bolo mnoho katolíkov presvedčených, že v popularite sa mu jeho nástupca nemôže vyrovnať. Teraz sa začína ukazovať, že tieto obavy boli prehnané. Benedikt XVI. totiž priťahuje do Ríma viac pútnikov, než Ján Pavol II. Za posledné tri roky stúpol počet pútnikov o pätinu. Na Benediktove audiencie na vatikánskom Námestí svätého Petra prichádzajú ročne vyše tri milióny ľudí.
"Dalo sa čakať, že do Ríma bude prichádzať viac Nemcov. Benedikt XVI. si však dokázal získať všetkých," hovoria jedným hlasom zástupcovia kresťanských cestovných kancelárií. A štatistiky im dávajú za pravdu. Kým v prvý rok pontifikátu nového pápeža, ktorý na Petrov stolec nastúpil v apríli 2005, prišlo na audiencie do Ríma 3,2 milióna veriacich, o rok neskôr to bolo o 200-tisíc viac. Vyťaženosť lôžok rímskych hotelov stúpla od zvolenia kardinála Josepha Ratzingera o rovnú štvrtinu.
"Toto nikto nečakal. Nemecký pápež si čoraz viac získava na svoju stranu aj najväčších skeptikov," pozastavuje sa rešpektovaný taliansky denník Corriere della Sera nad rastúcim prílevom pútnikov. A má na to hneď aj vysvetlenie. V dobe globalizácie totiž predstavuje Benedikt XVI. pevné zásady a jasné slová a stáva sa tak viac než jeho predchodca "mužom okamihu".

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 15:05