StoryEditor

Pripití Slováci nemohli letieť

09.12.2007, 23:00

Slováci opäť narobili vo svete rozruch. Tentoraz však možno trochu v negatívnom zmysle slova. Takmer 130 našincov totiž vo štvrtok vyhostili z paluby lietadla, ktoré smerovalo z brazílskeho Salvatore de Bahia do nemeckého Frankfurtu. Medzi nimi boli aj spevák Peter Cmorik a herec Štefan Skrúcaný. Dôvod? Podľa nemeckej leteckej spoločnosti Condor, ktorá let zabezpečovala, bol vážny. Opití cestujúci. Tí zasa tvrdia -- pre cestujúcich to bolo úplne bezdôvodné a neoprávnené.
Problémy sa začali už v stredu, keď lietadlo odštartovalo. Cestujúcim prekážal podozrivý zápach na palube. Po hodine letu sa kapitán rozhodol sa vrátiť späť a let odložili o deň neskôr. "Až pred štartom sme sa dozvedeli, že poletíme tým istým lietadlom. Zápach tam bol zase a po protestoch niektorých Slovákov dal kapitán všetkých vyhostiť z paluby lietadla," opísal pre HN situáciu Skrúcaný.
Hovorca leteckej spoločnosti Matthias Brandes však pre HN povedal, že časť slovenských pasažierov bola očividne pripitá a robila na palube výtržnosti. "Hoci neboli všetci Slováci pod vplyvom alkoholu, nebol čas na zisťovanie, kto je pripitý a kto nie. Kapitán z bezpečnostných dôvodov požiadal všetkých Slovákov, aby vystúpili." Niektorí z nich sa museli vrátiť domov na vlastné náklady, pretože práve kvôli alkoholu a nevhodnému správaniu im spoločnosť nechcela poskytnúť náhradný let.

01 - Modified: 2003-06-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nestlé svetovým výrobcom zmrzliny
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 14:34