StoryEditor

Izraelská armáda je pripravená na operáciu v Gaze

15.05.2008, 09:13
Autor:
SITASITA
Izrael dnes varoval, že jehoarmáda je pripravená na veľkú vojenskú operáciu v Pásme Gazy po včerajšom raketovom útoku, pri ktorom utrpelo zranenia najmenej 14 osôb.

"Izraelská armáda nebola nikdy tak pripravená začať rozsiahlu operáciu v Gaze," povedal minister infraštruktúry a člen bezpečnostného kabinetu Benjamin Ben-Eliezer. "Asi nemáme inú možnosť len zničiť všetky brlohy teroru. "Očividne nemáme inú možnosť," uviedol pre verejný rozhlas. "Musíme ukončiť moc Hamásu v Gaze," vyjadril sa podpredseda izraelskej vlády Haim Ramon.

K raketovému útoku na juhoizraelské mesto Aškelon, pri ktorom utrpeli zranenia štrnásti Izraelčania, sa prihlásili dve malé palestínske militantné skupiny - Výbory ľudového odporu (PRC) a Ľudový front pre oslobodenie Palestíny (PFLO). Incident sa stal krátko po tom, ako sa americký prezident George W. Bush v Jeruzaleme stretol s izraelským premiérom Ehudom Olmertom. Predseda izraelskej vlády krátko pred útokom povedal, že "Izrael nebude môcť tolerovať pokračujúce útoky proti nevinným civilistom". Olmert uviedol, že podľa židovského štátu je za každý útok z Pásma Gazy zodpovedná organizácia Hamás. "Dúfame, že nebudeme musieť zakročiť proti Hamásu celou vojenskou silou, ktorou Izrael disponuje," varoval Olmert.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 01:01