StoryEditor

Lotyši žiadajú Abramoviča, aby kúpil ich krajinu

30.12.2008, 08:27
Autor:
TASRTASR
Viac ako 400 obyvateľov Lotyšska sa už podpísalo pod petíciu, v ktorej žiadajú ruského miliardára Romana Abramoviča, aby odkúpil ich vlasť postihnutú ekonomickou krízou.

"Drahý Roman Abramovič. Ako už asi viete, naša vlasť zbankrotovala a v súčasnosti vedie rozhovory s Medzinárodným menovým fondom o tom, že sa zapredá za 7,5 miliardy eur (225,94 miliardy Sk)," uvádza sa v sprievodnom liste.

"Chcem, aby ste zvážili možnosť kúpy Lotyšska: ľudia sú tu pracovití, životné prostredie čisté a je tu dostatok miesta na zakotvenie vašej jachty," napísal neznámy iniciátor kurióznej petície, určenej majiteľovi londýnskeho futbalového klubu FC Chelsea.

Približne 2000 Lotyšov nedávno podpísalo petíciu, v ktorej požiadali švédsku vládu o inváziu a okupáciu svojej krajiny. Lotyšsko v súčasnosti prechádza hlbokým ekonomickým úpadkom, najhorším spomedzi krajín Európskej únie.

Abramovič je podľa magazínu Forbes druhým najbohatším mužom Ruska s odhadovaným majetkom vo výške 23 miliárd dolárov (486 miliárd Sk).
Zdroj: RIA Novosti

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 21:07