StoryEditor

Hitom v USA je registrácia šiat cez internet (KURZÍVA)

04.01.2009, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Najhoršia nočná mora mnohých Američaniek sa možno už čoskoro stane minulosťou. Vďaka internetu sa niektorým ženám už nikdy nestane, že zbadajú na plese či večierku dámu, ktorá má na sebe úplne rovnaké šaty. Podobným módnym faux pas by mala zabrániť internetová stránka Dressregistry.com, kde si môžu Američanky zadarmo zaregistrovať svoje plesové šaty.

Každá dáma si môže zadať farbu a dĺžku svojich večerných šiat a všetky ostatné detaily vrátane mena módneho návrhára. Môže dokonca poslať priamo fotografiu svojho vysnívaného kusu odevu. Okrem toho musí svetu oznámiť, na ktorú spoločenskú akciu si tieto šaty oblečie. Dôkazom toho, že možnosť stretnúť niekoho v rovnakých šatách ženy znepokojuje, je aj americká prvá dáma Laura Bushová. Tá sa musela ísť prezliecť, keď pred tromi rokmi počas udeľovania vyznamenaní v Kennedyho centre zistila, že je jednou zo štyroch identicky oblečených žien v miestnosti.

Za celým projektom však stojí prekvapujúco muž. Američan Andrew Jones dostal nápad založiť internetovú stránku, keď pozoroval svoju ženu, ako kvôli kúpe šiat cestovala z Floridy až do New Yorku. Dôvodom bol jeden charitatívny večierok, na ktorý si Jonesová chcela kúpiť šaty, pri ktorých bude mať istotu, že ich nebude mať nikto iní. Jonesove stránky už navštívili tisíce návštevníkov a viac ako 100 dám využilo možnosť zaregistrovať si svoje šaty na internete.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 18:31