StoryEditor

Blízky východ

10.09.2003, 00:00

Izraelská armáda prenikla včera do časti mesta Hebron, ktorá je pod palestínskou samosprávou, aby tam zatkla niekoľkých hľadaných palestínskych aktivistov. Ešte predtým zahynul pri izraelskej streľbe v Hebrone 13-ročný palestínsky chlapec. (TASR)
Dezignovaný predseda palestínskej vlády Ahmad Kurája požiadal Izrael v posolstve adresovanom izraelskému premiérovi Arielovi Šaronovi, aby mu pomohol oživiť mierový proces. (TASR)
Izraelský premiér Ariel Šaron pricestoval v pondelok večer na trojdňovú oficiálnu návštevu Indie, ktorej cieľom je zintenzívnenie vzťahov v kľúčových oblastiach obrany a boja proti terorizmu. Je prvým izraelským premiérom na návšteve druhej najľudnatejšej krajiny sveta, ktorá udržiava tradičné vzťahy s arabským svetom a už desaťročia podporuje úsilie Palestínčanov o vlastný štát. (TASR)
Dezignovaný palestínsky premiér Ahmad Kurája sa včera v predjordánskom Abú Dis stretol s generálnym konzulom Talianska v Jeruzaleme Giannim Ghisim, ktorý mu vyjadril úplnú podporu Európskej únie. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 09:06