StoryEditor

Irak po vojne

28.04.2003, 00:00

Úvodný rozbor obsahu jedného zo sudov s podozrivým chemickým materiálom, ktoré našli americkí vojaci v severnom Iraku, odhalil prítomnosť nervových a pľuzgierotvorných látok. Môže však ísť o falošný poplach. Informovala o tom včera americká televízna stanica ABC. (TASR)
Spojenými štátmi vedený tím spravujúci Bagdad a centrálny Irak sa včera stretol s predstaviteľmi mesta s cieľom prediskutovať obnovenie dodávok vody, kanalizácie a odvozu odpadu. Znova však odmietli samozvaného "starostu" metropoly a dokonca Muhammada Mohsina az-Zubajdího za uplatňovanie právomocí, ktoré nemal, zatkli. (TASR)
Americký minister financií John Snow vymenoval v piatok rektora Michiganskej štátnej univerzity Petra McPhersona za vrchného ekonomického poradcu pre obnovu Iraku. (TASR)
Mnohí Iračania majú pocit, že Európa ich podviedla a sklamala, keď zaujala postoj proti vojne za zvrhnutie režimu Saddáma Husajna. Vyhlásil to včera v rozhovore pre stanicu Fox News dlhoročný popredný predstaviteľ irackej opozície a šéf Irackého národného kongresu Ahmad Šalábí. (TASR)
Existujú určité dôkazy o tom, že bývalý iracký vodca Saddám Husajn by mohol byť mŕtvy. Vyhlásil to americký prezident George W. Bush pre televíziu NBC. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 21:18