StoryEditor

Tvrdý chlapík Putin prevetral Harleya

26.07.2010, 00:00
Autor:
(čtk)(čtk)

Ruský premiér Vladimir Putin opäť raz využil príležitosť, ako sa v médiách prezentovať ako správny muž. Na medzinárodnom zraze motorkárov a milovníkov silných strojov značky Harley Davidson v ukrajinskom Sevastopoli sa cez víkend objavil na trojkolke v slnečných okuliaroch, čiernej košeli s vykasanými rukávmi a v džínsoch. "Zdravím vás, bratia," prihovoril sa k 700 motorkárom, ktorí ho búrlivo privítali. Na zdvihnutej pravej ruke mal pritom štýlovú čiernu rukavicu bez prstov.

Keď potom vyhlásil, že motorka je symbolom slobody, vyslúžil si veľký aplauz prítomných. Drsní motorkári si dokonca s nadšením vypočuli i Putinovu výzvu, aby povedali "nie" neprimeranej rýchlosti a zasadzovali sa o bezpečnosť na cestách. "Nech žijú motorkári," rozlúčil sa 57-ročný Putin zvolaním v ukrajinskom jazyku, čím vraj veľmi prekvapil organizátorov zrazu z jedného z najstarších ruských motorkárskych klubov Noční vlci.

Exprezident Putin si aj počas svojho osemročného šéfovania Kremľu systematicky pestoval imidž "tvrdého chlapa". Na fotografiách pózoval ako džudista s prestížnym čiernym pásom, pilot stíhačiek, rybár predvádzajúci svoje svaly v sibírskej divočine, či dokonca ako bojovník a lovec so zbraňami v ruke.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 10:19