StoryEditor

Topolánek ukázal svoje Česko

21.02.2010, 23:00
Čo chce ODS v Česku

- sporenie v súkromných fondoch
- poplatky na vysokých školách
- stopnúť vyššie dane

Poplatky pre vysokoškolákov, sporenie na dôchodok v súkromných fondoch, ale aj euro v roku 2015. Touto cestou by sa Česko malo vydať už po májových parlamentných voľbách, ak by sa pravicová Občianska demokratická strana Mirka Topolánka (ODS) dostala k moci.

Naopak, ODS kategoricky odmieta zvyšovanie 15-percentných daní či vyššie zdaňovanie bohatších Čechov. "Dane by mali slúžiť, nie trestať úspešných lekárov, profesorov a ďalšie, vysoko kvalifikované profesie,“ tvrdia Topolánek a spol. Kompenzácie chystajú aj pre vysokoškolákov. "Napríklad pôžička, ktorú by splatili po tom, čo sa zamestnajú, či širšia škála štipendií,“ spresnil pre HN hovorca ODS Martin Kupka.

Na presadenie zámerov však ODS chýbajú voliči: aktuálne prieskumy verejnej mienky potvrdzujú rastúci náskok najpopulárnejších sociálnych demokratov Jiřího Paroubka, ktorých chce voliť vyše tretiny ľudí. Topolánkovcov iba každý piaty možný volič.

Prečítajte si aj:
Topolánek sťaží život vysokoškolákom

Euro v roku 2015, poplatky pre vysokoškolákov či sporenie na dôchodok v súkromných fondoch. To sú plány najsilnejšej českej pravicovej strany ODS, ktoré cez víkend predstavila vo svojej Vízii 2020.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 10:42