StoryEditor

Protest českých odborárov sme pocítili aj my

17.06.2011, 00:00
Autor:
(NP)(NP)

Na včerajší štrajk českých dopravcov doplatili aj tisícky Slovákov, ktorí chceli vlakom cestovať k našim západným susedom alebo sa odtiaľ vrátiť domov. Protestná akcia sa dotkla celkovo vyše stovky vlakových spojení. Okrem rýchlikov z Bratislavy, Košíc či Žiliny nepremávali ani osobné vlaky z prihraničných oblastí. Podľa zamestnancov našich železníc však na staniciach vládol pokoj. Ľudia o štrajku vedeli, takže veľkú väčšinu z nich akcia neprekvapila a zabezpečili si náhradný spôsob dopravy. Časť z nich išla autobusmi či autami, alebo sa rozhodli odložiť cestu na dnešný deň. "Nemáme hlásené žiadne problémy ani meškania," potvrdila pre HN Zuzana Červená zo Železničnej spoločnosti Slovensko.

Kým viaceré vlaky boli zrušené úplne, iné končili alebo začínali na českých hraniciach. "Niektoré rýchliky vypravované v Prahy začínali svoju trasu v Kútoch, takže do Bratislavy sme nemali problém sa dostať," uviedla pre HN Mária, ktorá dochádza každý deň do zamestnania v hlavnom meste.

Autobusové spoločnosti síce zaznamenali zvýšený nápor cestujúcich v porovnaní s ostatnými dňami, zvládli ho však bez problémov. Podľa riadneho cestovného poriadku vypravili všetky autobusy do Česka. Niektorí dopravcovia tiež na situáciu reagovali posilnením autobusových spojení.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 11:16