StoryEditor

Tajomný Bilderberg opäť rozhoduje o svete. Potajomky

12.06.2015, 00:00
V Rakúsku sa začala schôdzka najvýznamnejších politikov a biznismenov. Za zavretými dverami riešia aktuálne problémy vo svete.

Tajomná organizácia Bilderberg, ktorá združuje elitných politikov a biznismenov, sa včera zišla na tohtoročnom stretnutí v Rakúsku. Šéf NATO Jens Stoltenberg, majiteľ Ryanairu Michael O´Leary či rakúsky prezident Heinz Fischer. Tí všetci budú až do nedele debatovať o tom, akým smerom sa ďalej budú uberať svetová ekonomika a politika.

Keďže schôdzka organizácie sa koná za zavretými dverami, kam nemajú prístup žiadne médiá, rôzni konšpirátori majú už teraz hody. „Zbohatlíci a mocní jednotlivci sa stretnú a spoločne plánujú, ako by sa dala zničiť svetová ekonomika a ako si hŕstka vyvolených získa celosvetovú moc,“ napísal napríklad investigatívny novinár Daniel Estulin, ktorý sa tejto téme venuje dlhodobo.

Najvýznamnejšou tvárou na tohtoročnom stretnutí Bilderberg je šéf NATO Jens Stoltenberg. Riešia sa tu globálne otázky ako
svetové konflikty či ekonomika.

Záujem narastá

Fórum Bilderberg nie je žiadna novinka. Uskutočňuje sa každoročne už od roku 1954. Avšak až v posledných rokoch, najmä po teroristických útokoch naNewYork 11. septembra 2001, získal tento fenomén väčšiu popularitu.

Viac ako stovka mocných politikov, finančníkov, podnikateľov a šľachticov sa tento rok stretáva v rakúskom horskom stredisku Telfs. Leží necelých 20 kilometrov od miesta konania nedávneho summitu G7.

Témou stretnutia sú najmä aktuálne celosvetové problémy. „Sú to otázky, ktorým čelí celý svet. Napríklad Rusko, globalizácia či aktuálne ekonomické problémy,“ uviedla pre HN Eva Mahdalová, analytička spoločnosti Colosseum. Dodáva, že v minulosti sa na týchto stretnutiach mohlo rozhodovať aj o vzniku Európskej únie.

Okrem pozvaných tam nikto nepovolaný nemá prístup. Ani médiá. A práve utajené rokovania a ich výsledky sú živnou pôdou pre fantáziu. „Prítomnosť svetových špičiek skoro v každej oblasti a zároveň neprítomnosť médií zabezpečuje, že je o Bilderberg mimoriadny záujem,“ tvrdí Ján Jursa, analytik spoločnosti Capital Markets.

Jedinými novinármi, ktorí sa v minulosti na stretnutí zúčastnili, boli tí, čo dostali špeciálne pozvanie. Patrí medzi nich napríklad Fareed Zakaria, ktorý pracoval pre Newsweek a Time.

Svetoví lídri, svetové témy

Už teraz panuje v okolí Telfsu čulý ruch. Platia mimoriadne bezpečnostné opatrenia a do okolia obce je prísny zákaz vstupu. Účastníkom robia spoločnosť demonštranti z hnutia Occupy Bilderberg.

Paleta osobností, ktoré sa na tohoročnom stretnutí zúčastnia, je naozaj pestrá. Spomedzi slovenských politikov sa na stretnutí pred rokmi zúčastnil aj Ivan Mikloš, vtedy ešte vo funkcii ministra financií. „Rokovalo sa o aktuálnych témach, ktoré hýbali svetom. Toto stretnutie bude aj o aktuálnych témach. Pravdepodobne aj o rusko-ukrajinskom konflikte,“ uviedol Mikloš pre HN.

 

Päť najväčších mýtov o Bilderbergu

Vedú ho nacisti

Hovorí sa, že zakladateľ prvého stretnutia princ Bernard mal blízko k nacistickému režimu Nemecka. Ten však svoje prepojenie
s nacizmom poprel krátko pred svojou smrťou v roku 2004. S nacizmom sa spája aj ďalší zo zakladateľov David Rockefeller.

Snaží sa o celosvetovú nadvládu

Mnohí konšpirátori obviňujú toto hnutie z toho, že sa snaží o zavedenie tzv. nového svetového poriadku (New World Order). Snahou
je údajne vytvoriť jednotnú vládu zbohatlíkov a riaditeľov bánk.

Odštartoval vojnu v Kosove

Srbskí konšpirátori zas účastníkov Bilderbergu obviňujú, že stáli za kosovskou vojnou a pomohli k zvrhnutiu režimu juhoslovanského
exprezidenta Slobodana Miloševiča. Ten bol medzinárodným súdnym tribunálom v Haagu obvinený a odsúdený za vojnové
zločiny.

Ovláda americkú republikánsku stranu

To, že republikánov v USA ovládajú členovia Bilderbergu, tvrdí politická aktivistka Phyllis Schlaflyová. Podľa nej sú predstavitelia republikánov v USA ovplyvňovaní mocnými elitami hnutia, aby vytvorili cestu k svetovému komunizmu.

Predsedajú mu ľudia, ktorí boli jaštermi

Asi najbizarnejším mýtom je, že hnutie vedú ľudia spriaznení s plazmi a jaštermi. S týmto názorom prišiel niekdajší predseda britskej
Strany zelených David Icke. Bilderberg podľa neho riadi stelesnené zlo, ktoré sa snaží o celosvetovú diktatúru. Jeho myšlienky majú
mnoho podporovateľov.

01 - Modified: 2007-06-22 16:26:10 - Feat.: 0 - Title: NASA odvolal první dnešní termín možného přistání Atlantisu
01 - Modified: 2021-12-17 08:30:12 - Feat.: - Title: V susednom štáte povolili asistovanú samovraždu. Doteraz za ňu hrozili tvrdé tresty 02 - Modified: 2021-11-10 15:04:28 - Feat.: - Title: V nevestinci vo Viedni klientov očkujú. Potom ich za dievčatami púšťajú zadarmo 03 - Modified: 2021-10-01 07:39:10 - Feat.: - Title: Jeden lístok na štátne a súkromné vlaky, autobusy a MHD. Rakúsko zavádza „klimatický lístok,“ pozri, koľko stojí 04 - Modified: 2021-08-07 16:11:55 - Feat.: - Title: V Rakúsku zaznamenali najviac prípadov od polovice mája 05 - Modified: 2021-08-04 12:21:18 - Feat.: - Title: Chystáš sa v najbližších týždňoch do Rakúska? Toto všetko budú od teba vyžadovať
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 03:23