StoryEditor

Islamisti v Keni zadržiavajú menej než desať ľudí

23.09.2013, 07:05
Autor:
TASRTASR

Do desať rukojemníkov sa naďalej nachádza v rukách islamistických militantov v nákupnom stredisku v kenskom hlavnom meste Nairobi. Uviedla to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na kenské armádne zdroje.

"Počet tých, ktorých naďalej zadržiavajú v budove, je menej než desať," potvrdil plukovník Cyrus Oguna. Zároveň dodal, že doposiaľ nebolo možné určiť časový rámec ukončenia záchrannej operácie kenských bezpečnostných jednotiek, ktoré v noci nadnes podľa armády oslobodili "väčšinu" rukojemníkov a ovládli väčšiu časť komplexu.

Armáda prostredníctvom sociálnej siete Twitter informovala, že počas operácie zameranej na ukončenie rukojemníckej drámy utrpeli zranenia najmenej štyria vojaci. Počet rukojemníkov nebol bezprostredne známy, ale podľa kenskej televízie NTV ich mohlo byť zhruba 30.

Útok na obchodné centrum podniklo v sobotu napoludnie asi desať ozbrojencov napojených na somálske islamistické milície aš-Šabáb, ktoré kenskému vedeniu ako dôvod akcie uviedli vyslanie kenských jednotiek do Somálska, kde v rámci afrických mierových zborov bojujú s islamistami.

Útočníci v nákupnom centre spustili paľbu, ktorej podľa najnovšej bilancie padlo za obeť najmenej 68 ľudí, pričom tento počet podľa miestnych úradov nemusí byť konečný.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 12:08