StoryEditor

Palestínčan zabil izraelského vojaka, aby jeho telo vymenil za väzneného brata

21.09.2013, 17:44
Autor:
TASRTASR

Úrad izraelského premiéra dnes informoval o smrti izraelského vojaka, ktorého istý Palestínčan v piatok vylákal do jednej z dedín na západnom brehu Jordánu a tam ho zabil.

Telo vojaka našli v sobotu v palestínskej dedine neďaleko mesta Kalkílija v severnej časti Západného brehu. Palestínčana podozrivého zo zabitia zadržali izraelské bezpečnostné zložky.

Ako vo svojom konte v sociálnej sieti Twitter napísal Ofer Genelman, hovorca izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, zadržaný Palestínčan tvrdí, že Izraelčanovo telo chcel vymeniť za svojho brata, ktorý si v izraelskej väznici odpykáva trest za terorizmus.

Ako vyplýva z vyšetrovania, izraelská rozviedka Šin Bet dostala správu o nezvestnom vojakovi v piatok večer. V rovnakom čase bola informovaná, že nezvestný si na cestu do mesta Šaare Tikva vzal taxík spoločne s Palestínčanom Nidalom Amarom, obyvateľom dediny Bajt Amín. Jednotky zvláštneho určenia urobili raziu v Amarovom dome, pričom okrem neho zatkli aj jeho brata a ďalšieho podozrivého Palestínčana.

Nadal počas výsluchu priznal, že presvedčil vojaka, ktorý s ním pracoval v reštaurácii v Bat Jame, aby šiel s ním domov. V dedine ho odviedol na pole, zastrelil a telo hodil do studne, spresnilo internetové vydanie izraelského denníka Jediot achronot.

Agentúra AP pripúšťa, že zabitie izraelského vojaka by sa mohlo negatívne odraziť na Spojenými štátmi sprostredkovaných obnovených mierových rokovaniach medzi Palestínčanmi a Izraelom.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 12:02