StoryEditor

Kauza v Česku. Exposlancov už prepustili

17.07.2013, 06:27
Autor:
TASRTASR
Českých exposlancov ODS Šnajdra, Tluchořa a Fuksu (na snímke) prepustili z väzby.

Niekdajšieho českého ministra poľnohospodárstva Ivana Fuksu a ďalších exposlancov ODS Mareka Šnajdra a Petra Tluchořa v utorok vo večerných hodinách prepustili z väzby, kde boli zadržiavaní v súvislosti s údajnou korupciou okolo tzv. politických trafík. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

Ich oslobodenie umožnilo utorkové rozhodnutie českého Najvyššieho súdu, ktorý všetkých troch s ohľadom na ich imunitu vyňal z právomocí policajtov, sudcov a žalobcov, spresnil server Novinky.cz. Fuksa a Šnajdr opustili múry ostravskej väznice, kým Tluchoř bol zadržiavaný v Olomouci a z väzby ho prepustili ako posledného.
Keďže vypadli internetové služby ministerstva spravodlivosti, musel žalobca Ivo Ištvan do väzníc posielať faxy.

Trojicu bývalých poslancov-rebelov z ODS vyšetrujú v kauze, v ktorej figuruje aj niekdajšia šéfka kabinetu a zároveň milenka premiéra Petra Nečasa Jana Nagyová, pripomína server.

Žalobcovia z Vrchného štátneho zastupiteľstva v Olomouci, ktoré megakauzu okolo Jany Nagyovej vrátane stíhaných exposlancov, dozoruje, mienia vyňatie oboch spomínaných poslancov z trestného stíhania analyzovať a v krátkom čase budú na vec reagovať.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 11:27