StoryEditor

Nemec cestoval na falošný Putinov vodičák

12.04.2013, 10:37
Vodičský preukaz vystavený na meno ruského prezidenta sprievodca zabavil.

Sprievodca v nemeckom vlaku kontroloval Vladimíra Putina. Lepšie povedané mladíka, ktorý cestoval s falošnými dokladmi vystavenými na meno ruského prezidenta. Lotyšsko, odkiaľ mal vodičský preukaz pochádzať, označilo dokumenty za vydarenú napodobeninu a poprelo, že by mali akúkoľvek spojitosť s Putinom.

Pri kontrole cestovných lístkov počas cesty zo Salzburgu do Mníchova sa Nemec Lucas Baier preukázal vodičským preukazom vystaveným na meno Vladimir Putin.

Falošné doklady rusky hovoriaceho mladíka odhalila rutinná kontrola. Potom, čo si sprievodcovia všimol, že je vodičský preukaz vystavený na meno ruského prezidenta, doklad zabavil.

Preukaz sa potom dostal do rúk lotyšských úradov, pretože práve za lotyšským dokumentom Nemec skrýval svoju pravú identitu. Tamojšie úrady však vodičák označili za "vydarenú napodobeninu" a zdôraznili, že nikdy nepatril vodcovi Kremľa.

"Každý vodičský preukaz vydaný v Lotyšsku má svoje unikátne registračné číslo," uviedli úrady. "A ruskému prezidentovi sme ho nikdy nevydali," dodali úradníci.

Sám Baier tvrdí, že si preukaz zo žartu kúpil na ruskom trhu, pretože si z neho priatelia uťahovali kvôli jeho údajnej fyzickej podobe s Putinom.

"Vždy sa mi kvôli tomu smiali, takže keď som bol na dovolenke a uvidel som podarenú napodobeninu vodičáku s jeho menom, kúpil som si ju," povedal britskému Telegraph dvadsaťsedemročný mladík.

Väčšiemu trestu za svoj vtip sa Baier vyhol - vyviazol s pokutou a policajným varovaním, že užívanie falošných dokladov môže byť v Nemecku trestné.

Sám Putin nebol od svojho dvojníka ďaleko, tento týždeň totiž navštívil nemecký Hannover. Aj tam sa stal obeťou happeningu, o ktorom žartovne písali svetové weby. Pred stretnutím s kancelárkou Angelou Merkelovou ho prekvapili nahé aktivistky Femen. Vtip "hore bez" ruský prezident ocenil, neskôr vyhlásil, že sa mu páčil.

Zdroj: iHNed.cz

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 11:49