StoryEditor

Sulík reagoval na incident v Kolíne. Status v nemčine Nemcov pobláznil

05.01.2016, 22:25
Autor:
lmlm

"Zostaňte doma, prípadne ak musí žena ísť von, nech si dá burku, alebo si nezoberte žiadny telefón a peniaze." Aj takto šéf SaS Richard Sulík reagoval na udalosti v Kolíne, ktoré sa odohrali počas Silvestra. Tisícka cudzincov sexuálne napadla a okradla ženy počas osláv Nového roka. 

Sulík je populárny u Nemcov svojimi výrokmi počas migrantskej krízy a teraz po svojom príspevku svoje sympatie ešte umocnil. "Chceme vás za nového kancelára Nemecka. Pán Sulík, potrebujeme vás tu v Nemecku. Ďakujeme, pán Sulík," znelo v príspevkoch pod Sulíkovým názorom k situácii v Kolíne.


Prečítajte si aj: Nemecko v šoku: Tisícka cudzincov sexuálne obťažovala a okrádala ženy


 

ALSO ICH DENKE DAS REICHT NICHT, FRAU OB REKER, Sie sollten mit deutscher Gruendlichkeit vorgehen und diese...

Posted by Richard Sulik on 5. január 2016

Za hodinu dostal vyše sto príspevkov, kde mu ďakovali za to, že sa stará o dobro nemeckého národa. Sulík svoj ironicky ladený status zakončil vážnymi slovami. "Môj bože, ako môže byť niekto tak naivný, slepý a hlúpy." 

Vo večernej reakcii Sulík pre hnonline.sk zdôvodnil, že reagoval na slová predstaviteľov vlády a predstaviteľov mesta. "Toto je totálne zlyhanie štátu. Je to nepredstaviteľné a musí sa to okamžite vyriešiť," vysvetil šéf SaS svoj odkaz v nemčine na sociálnej sieti. 

Šéf SaS je známy svojimi výrokmi na nemeckú politiku. V reláciách v televíziách ARD a ZDF kritizoval postoj nemeckej vlády k utečeneckej kríze. Vtedy nemecké médiá okamžite zaznamenali tvrdé Sulíkove slová. Písali, že slovenský europoslanec si získal Nemcov svojimi kritickými výrokmi na vládu Angely Merkelovej.  

Sulík po televíznej debate dostal vyše sto mailov, z ktorých podľa jeho slov bolo 95 percent pozitívnych. „Viacero ľudí z Nemecka mi písalo, že je škoda, že nie som nemecký politik,“ hovorí. Vtedy im sľúbil, že bude nielen sledovať, ale aj reagovať na dianie v nemeckej politike. 

Nemci opäť pozitívne reagovali na Sulíkove vyjadrenia po tom, čo v Kolíne došlo k útokom na desiatky žien počas silvestrovskej noci v okolí kolínskej hlavnej železničnej stanice a slávnej katedrály, pričom do nich bolo zapletených zhruba tisíc opitých a agresívnych mužov. Šéf kolínskej polície Wolfgang Albers to označil za "celkom novú dimenziu zločinu". Podľa neho boli páchatelia arabského a severoafrického výzoru.

Po tomto incidente je Nemecko hore nohami a stále je v štádiu vyšetrovania. Úrady dostali najmenej jedno obvinenie zo znásilnenia. Napriek tomu, že v daných lokalitách boli rozmiestnené policajné hliadky, nedokázali v dave ľudí identifikovať útočníkov. Primátorka Henriette Rekerová uviedla, že útoky boli "monštruózne". "Nesmieme dopustiť, aby sa z mesta stala oblasť bez zákona," povedala Rekerová.

Primátorka Kolína popoludní na tlačovej konferencii dodala podľa spiegel.de, že „neexistuje žiadny náznak toho, že ide o ľudí, ktorí sa do Kolína presťahovali ako utečenci."


 

01 - Modified: 2007-12-29 07:01:00 - Feat.: 0 - Title: Začala sa venezuelská oslobodzovacia misa
01 - Modified: 2024-04-12 15:06:51 - Feat.: - Title: Nemecký parlament schválil platobnú kartu pre utečencov a uchádzačov o azyl 02 - Modified: 2024-04-10 15:56:47 - Feat.: - Title: Kto odmietne prijať migrantov, zaplatí 20-tisíc eur za jedného. Europoslanci schválili veľkú reformu 03 - Modified: 2024-04-09 13:19:16 - Feat.: - Title: Thajsko je pripravené dočasne ubytovať 100-tisíc utečencov z Mjanmarska 04 - Modified: 2024-04-06 15:12:39 - Feat.: - Title: Nemecká vláda sa dohodla na zavedení platobných kariet pre žiadateľov o azyl 05 - Modified: 2024-02-14 14:14:51 - Feat.: - Title: Nórské mesto rozhodlo, že bude prijímať iba utečencov z Ukrajiny
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 18:01