StoryEditor

Egyptské úrady zverejnili prvé zábery trosiek havarovaného lietadla

21.05.2016, 14:56
Autor:
TASRTASR
Na videu je vidieť oblečenie a kusy lietadla. Francúzski vyšetrovatelia potvrdili zadymenie stroja.

Egyptská armáda zverejnila dnes prvé fotografie trosiek z lietadla EgyptAir, ktoré sa vo štvrtok zrútilo do Stredozemného mora počas letu z Paríža do Káhiry. Zábery umiestnené na facebookovej stránke armádneho hovorcu zachytávajú zrejme časti trupu havarovaného stroja, ako aj sedadlá, záchranné vesty a osobné predmety cestujúcich, informuje agentúra DPA.

Nález prvých trosiek, vrátane častí tiel a batožiny, hlásila armáda v piatok z oblasti vzdialenej od egyptského pobrežia približne 290 kilometrov. Agentúra AP uviedla, že jedna z odfotografovaných záchranných viest sa zdá byť nepoškodená, zatiaľ čo útržok látky na inom zábere môže pochádzať z detskej prikrývky alebo spacieho vaku.

https://youtu.be/QH8_Yt9XHAE

Let aerolínií EgyptAir z Paríža do Káhiry zmizol z obrazoviek radarov vo štvrtok nadránom v časti Stredozemného mora medzi Gréckom a Egyptom. Vláda v Káhire v piatok oznámila, že haváriu neprežil nikto zo 66 cestujúcich a členov posádky.

Hlásenie o dymení

Francúzski vyšetrovatelia potvrdili dnes informácie, podľa ktorých boli krátko pred zrútením egyptského airbusu do mora zaznamenané hlásenia o zadymení jeho vnútrajška. Z týchto údajov však podľa nich zatiaľ nie je možné vyvodzovať žiadne závery.

Francúzsky úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd potvrdil dnes informácie, podľa ktorých boli krátko pred štvrtkovým zrútením egyptského lietadla do Stredozemného mora zaznamenané hlásenia o zadymení jeho vnútrajška.

Podľa vyjadrenia hovorcu Sébastiena Bartheho pre agentúru AP odoslal automatický systém lietadla pozemným zariadeniam správy nasvedčujúce prítomnosti dymu na viacerých miestach. Detektory ho zachytili niekoľko minút pred tým, ako let EgyptAir číslo 804 z Paríža do Káhiry zmizol z obrazoviek radarov, príčina je však zatiaľ neznáma.

Nevyvodzujú žiadne závery

Prijaté automatické hlásenia podľa Bartheho "vo všeobecnosti znamenajú vypuknutie požiaru". "Nevyvodzujeme z toho žiadne závery. Čokoľvek navyše sú len číre dohady," doplnil hovorca francúzskeho Úradu pre vyšetrovanie a analýzu bezpečnosti civilného letectva (BEA).

Špecializovaný internetový portál The Aviation Herald zverejnil v piatok informácie, podľa ktorých detektory v havarovanom lietadle zaznamenali krátko pred stratou kontaktu dym v priestoroch toalety, čo môže znamenať, že na palube vypukol požiar.

01 - Modified: 2024-04-12 19:41:22 - Feat.: - Title: Do Maďarska priletelo prvé vojenské dopravné lietadlo Embraer KC-390 určené ozbrojeným silám 02 - Modified: 2024-03-18 21:28:16 - Feat.: - Title: Lietadlo Lufthansy núdzovo pristálo na Rodose, v kabíne sa dymilo 03 - Modified: 2024-03-16 07:33:34 - Feat.: - Title: Boeing pristál v Oregone bez časti vonkajšieho plášťa. Je možné, že oň prišiel počas letu 04 - Modified: 2024-03-11 08:06:24 - Feat.: - Title: „Akoby zamrzlo.“ Lietadlo sa prudko prepadlo vzduchom, zranilo sa päťdesiat ľudí 05 - Modified: 2024-03-09 15:27:18 - Feat.: - Title: Piloti počas letu na pol hodinu zaspali. Úrady v Indonézii prípad vyšetrujú
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 10:48