StoryEditor

Ak ma má Putin rád, je to výhoda, vyhlásil Trump

11.01.2017, 15:59
Autor:
redred

Presne 169 dní po svojej poslednej tlačovej konferencii sa Donald Trump opäť postavil pred novinárov. Tentokrát už však ako zvolený prezident USA. "Je dobré byť s vami. Chcem poďakovať viacerým spravodajským organizáciám za to ako pristúpili k zverejneným nezmyslom o mojej osobe. Mám veľkú úctu pred slobodou tlače," začal prekvapujúco Trump, ktorý narážal zverejnené zrejme nepravdivé správy o tom, že je vydierateľný ruskou tajnou službou.

"Je nechutné, že takáto informácia sa dostala von. Nestalo sa to, sú to nepravdivé správy. Tento nezmysel vytvorila skupina politikov. Nikdy sa to nemalo dostať von. Je to nechutné,“ povedal Trump k informáciám o tom, že sa mal v ruskom hoteli zabávať s prostitútkami.

Následne sa Trump pochválil tým, že vďaka jeho politike sa automobilky Ford a Fiat Chrysler rozhodli nestavať nové továrne v zahraničí ale zostanú v USA. "Vytvoríme nové pracovné miesta. Budem najväčším tvorcom pracovných miest akého Boh stvoril," dodal Trump.

Trump sa tiež venoval vojnovým veteránom, ktorým sľúbil, že zlepší starostlivosť o nich. Na starostlivosti o veteránov sa podľa Trumpa majú podieľať najlepšie nemocnice v krajine. „Musíme to zlepšiť, pretože starostlivosť o našich veteránov bola veľmi zlá,“ dodal Trump.

Novozvolený prezident, ktorý sa už 20. januára ujme úradu sa vyjadril aj k hackerským útokom. „Dáme dokopy najlepších ľudí, ktorí nás budú brániť proti hackerským útokom. Títo ľudia sa doteraz nikdy nestretli, ale teraz pre našu krajinu spoločne vytvoria obranu pred hackermi.“ Trump však pripomenul, že verejnosť sa vďaka hackerským útokom dozvedala to, že Hillary Clintonová mala pred televíznymi diskusiami k dispozícii otázky.

Trump sa tiež nevyhol otázkam na svoj vzťah s ruským prezidentom Vladimírom Putinom. „Ak má Putin rád Donalda Trumpa, tak to považujem za výhodu a nie slabosť. Pomôže nám bojovať s Islamským štátom. Naše vzťahy s Ruskom sú zlé a čokoľvek ich pomôže zlepšiť bude dobré,“ vyhlásil. 

Daňové priznanie sa Trump nechystá zverejniť. Ako povedal, verejnosť o to nemá záujem, čo podľa neho dokázali aj výsledky volieb. Svoj majetok rozdelí po nástupe do úradu svojim synom.

 

01 - Modified: 2024-04-23 13:36:26 - Feat.: - Title: Časť amerických zbraní pre Ukrajinu je už uskladnená v Nemecku a Poľsku 02 - Modified: 2024-04-23 12:47:06 - Feat.: - Title: Protesty za Gazu zachvacujú americké univerzity, polícia masívne zatýka 03 - Modified: 2024-04-23 11:22:31 - Feat.: - Title: Americký nápojový gigant PepsiCo zvýšil tržby aj zisk. Svetové predaje prekonali očakávania 04 - Modified: 2024-04-23 10:50:13 - Feat.: - Title: Nová funkcia TikToku by mohla byť rovnako toxická a návyková ako cigarety. Dostane sociálna sieť stopku? 05 - Modified: 2024-04-23 08:32:54 - Feat.: - Title: Formuje sa proti nám nová os zla. Európa musí byť pripravená na prípadnú vojnu, tvrdí odborník z NATO
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 18:59