Ja som pána Procházku podporil, aj ako predseda vlády. Čo sme mohli urobiť zo strany vlády, bolo urobené. Toto rozhodnutie musím rešpektovať. Pravdepodobne, ak sa človek politicky angažuje, tak to môže byť do budúcnosti prekážka pri pokusoch obsadzovať tieto pozície, ktoré sú vnímané právnicky veľmi neutrálne a nezávisle. Bude asi potrebné sa pozrieť po inom kandidátovi, ale aj musím rešpektovať rozhodnutie príslušných orgánov.TASR/AP
StoryEditor

Fico v Paríži podpíše memorandum o boji s korupciou. Ide o významný príspevok vlády, tvrdí

16.01.2017, 08:54
Autor:
TASRTASR
Slovenský premiér absolvuje bilaterálne stretnutie so šéfom OECD Angelom Gurríom.

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) dnes odcestoval do Paríža. Vo francúzskej metropole, ktorá je sídlom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), absolvuje bilaterálne stretnutie s jej generálnym tajomníkom Angelom Gurríom.

Zároveň podľa Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR obaja predstavitelia spoločne podpíšu Memorandum o porozumení k posilneniu spolupráce v oblasti boja proti korupcii.

"Ide o významný príspevok súčasnej vlády k ďalšiemu zintenzívneniu aktivít v tejto oblasti, keďže dokumentom sa Slovensko zaväzuje k prehĺbeniu antikorupčných iniciatív a posilneniu jednotlivých kontrolných mechanizmov," doplnili z úradu vládu.

Súčasná spolupráca Slovenska s OECD v protikorupčnom boji je podľa vlády intenzívna aj v rámci Národnej kriminálnej agentúry či špeciálnej expertnej komisie na boj s korupciou.

V rámci svojho ďalšieho programu premiér vystúpi s príhovorom v Rade OECD. Témou jeho vystúpenia bude ekonomický vývoj Slovenska, zhodnotenie výsledkov slovenského predsedníctva v Rade EÚ v uplynulom polroku a aj prezentácia cieľov a aktivít Slovenska do nadchádzajúceho obdobia.

Rada OECD je najvyšším rozhodovacím orgánom tejto organizácie, ktorá v súčasnosti združuje 35 štátov. Popoludní sa premiér vráti späť do vlasti.

01 - Modified: 2024-04-19 13:14:38 - Feat.: - Title: Pri iránskom konzuláte v Paríži zadržali muža, ktorý sa vyhrážal, že sa odpáli 02 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 03 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 04 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 05 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 02:35