StoryEditor

Českom otriasla samovražda mladých dievčat. Objali sa a vykročili proti vlaku

11.04.2017, 11:30
Motív samovraždy 15-ročných dievčat nie je jasný.

Tragédia, ktorá sa v sobotu popoludní stala v českej obci Mlékojedy na frekventovanej železničnej trati, je nepochopiteľná. Pod kolesami vlaku tam zomreli dve dievčatá, podľa všetkého dobrovoľne.

Spoločná samovražda je výnimočná, zvlášť u detí. Jasný nie je ani motív. Nezhody s rodičmi, ako o nich hovorí známy oboch dievčat, sa javí ako príliš malicherný dôvod.

Dve kamarátky Veronika a Ruženka sedia na koľajniciach. Čakajú. V okamihu, keď sa za nimi pri prejazde rozoznie železničný semafor a zo zákruty v diaľke sa vyrúti vlak, sa dievčatá naposledy objímu, chytia sa za ruky a vykročia proti vlaku. Rušňovodič zúfalo trúbi, ale ony idú stále ďalej. Ani krok bokom.

Českému denníku MF DNES sa podarilo nájsť svedkov tragickej udalosti. "Stalo sa to priamo pred mojimi očami, bolo to šialené," hovorí Martin Student.

Býva pri trati a tú sobotu popoludní bol práve na záhrade, keď na koľajniciach zazrel dve dievčatá. "Zavolal som na ne, aby z trate vypadli, že tu nemôžu len tak chodiť po koľajniciach," rozpráva. "Robí to tu veľa ľudí, skracujú si cestu, ale ja som tie dievčatá chcel vyhnať, aby sa im náhodou niečo nestalo," popisuje.

Poslúchli. Lenže len na chvíľu.

Keď išiel Martin Student o dve hodiny neskôr z domu a zastavil sa na priecestí, na ktorom sa práve rozblikala červená, uvidel dievčatá znovu.

"Išli vedľa seba proti tomu vlaku. Museli ho vidieť, dívali sa pred seba a vlak trúbil ako blázon. Ale ony nič, išli ďalej, až do konca," spomína.

Rovnako to popisujú aj manželia, ktorí práve sedeli v aute pred semaforom u toho istého priecestia. "Videla som tie dievčatá, sedeli na koľajniciach. Zazrela som, ako sa vzájomne fotia, potom sa zdvihli, chytili sa za ruky a išli," líči.

01 - Modified: 2024-02-12 11:01:02 - Feat.: - Title: Toto je najnebezpečnejšia rastlina na svete. Len obyčajný dotyk spôsobí, že máš chuť sa zabiť 02 - Modified: 2024-01-30 11:08:22 - Feat.: - Title: Ruský raketový inžinier spáchal samovraždu. Raketa, ktorú sám zostrojil, zabila jeho babku 03 - Modified: 2024-01-19 18:22:29 - Feat.: - Title: Madro z IPečka: Zradikalizovaní tínedžeri chcú často, aby ich niekto zastavil. Toto je ich riešenie problému 04 - Modified: 2024-01-08 12:58:23 - Feat.: - Title: Užívatelia prerazili ďalšie dno: Facebooková stránka na podporu obeseného generála sa zmenila na bizarný receptár 05 - Modified: 2023-11-24 14:35:29 - Feat.: - Title: Občianske združenie pomáha v najťažších chvíľach. Tento rok riešili tisícky pokusov o samovraždu, niektoré priamo z koľajníc
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 10:49