Bitka na ulici v Taliansku. FOTO: YouTube
StoryEditor

Talian ubil na ulici nigérijského predavača, nikto z prizerajúcich nezasiahol

30.07.2022, 20:49
Autor:
ČTKČTK

Podľa záberov z útoku, ktoré sa šírili na sociálnych sieťach aj spravodajských weboch, sa napadnutému nikto nepokúsil fyzicky pomôcť. Podľa polície nemalo napadnutie najskôr rasový motív.

Talianska polícia zatkla muža v súvislosti s piatkovým brutálnym ubitím nigérijského predavača priamo na ulici prímorského letoviska.

Podľa záberov z útoku, ktoré sa šírili na sociálnych sieťach aj spravodajských weboch, sa napadnutému nikto nepokúsil fyzicky pomôcť. Podľa polície nemalo napadnutie najskôr rasový motív. Bola to hádka, ktorá sa zvrtla, uviedla dnes agentúra ANSA.

Tridsaťdeväťročný Ogorchukwu predával v piatok popoludní tovar na hlavnej ulici v obci Civitanova Marche. Pristúpil k nemu agresor, vytrhol mu barlu, ktorou si predavač pomáhal pri chôdzi, a zrazil ho z krajiny. Obeť sa bránila, ale silnejší a lepšie fyzicky vybavený útočník ho zaľahol a ďalej bil, opisuje udalosti agentúra AP.

Ľudia, ktorí boli svedkami napadnutia, privolali políciu. Keď sa útočník dal na útek, predavači poskytli prvú pomoc. Z dostupných informácií nie je jasné, či Nigérijčan zomrel už na mieste činu. Polícia za pomoci bezpečnostných kamier páchateľa identifikovala a chytila.

O dôvode stretu oboch mužov existuje niekoľko verzií. Podľa zatknutého muža Ogorchukwu neodbytne žiadal o drobné. Podľa jedného z prizerajúcich sa predavač zložil kompliment páchateľovej partnerke, čo muža rozčúlilo.

V centre obce Civitanova Marche sa dnes zišli stovky ľudí, aby si uctili pamiatku zabitého muža. Konala sa aj demonštrácia nigérijskej komunity.

Ogorchukwu bol ženatý a mal dve deti. K pouličnému predaju sa uchýlil po tom, čo bol zranený pri dopravnej nehode a prišiel o prácu robotníka. Zatknutý tridsaťdvaročný muž bol obvinený z vraždy a krádeže, pretože zabitému zobral mobilný telefón.

01 - Modified: 2024-04-22 12:00:50 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje požiar 16 áut v Bratislave, páchateľ spôsobil škodu 10-tisíc eur 02 - Modified: 2024-04-22 08:12:17 - Feat.: - Title: V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla 03 - Modified: 2024-04-22 06:32:56 - Feat.: - Title: Miláno mierni nočný život. Zakáže jedlo aj zmrzlinu v uliciach, predajcovia sa búria 04 - Modified: 2024-04-21 10:41:06 - Feat.: - Title: Smrť mladíka v Hlohovci vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy 05 - Modified: 2024-04-20 18:32:04 - Feat.: - Title: Južné krajiny EÚ žiadajú väčšiu spoluprácu s krajinami pôvodu migrantov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 19:32