TASR/AP
StoryEditor

Putin bol z Trumpa udivený. Šéf Kremľa prezradil dojmy po prvom stretnutí s americkým prezidentom

14.07.2017, 19:35
Autor:
ČTKČTK
Ich rozhovor v Hamburgu trval cez dve hodiny napriek plánovanej polhodine.

Americký prezident Donald Trump je otvorený človek, ktorý vie počúvať a reagovať na tvrdenia oponenta. Vyhlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin počas inšpekčnej cesty po Belgorodskej oblasti na západe Ruska. Putin sa s Trumpom prvýkrát osobne zišiel pred týždňom na schôdzke zoskupenia G20 v Hamburgu.

"Je to celkom otvorený človek," konštatoval šéf Kremľa. "Odlišuje sa od obrazu, ktorý má v televízii, aj od toho, ktorý sám o sebe vytvoril počas volebnej kampane," pokračoval Putin. Ruský vodca na tom však nevidí nič podivného, ​​pretože "volebná kampaň je zvláštny stav mysle a správania", nie udalosť, podľa ktorej je možné človeka súdiť.

"Čo ma trochu udivilo, čo som od neho nečakal a čo považujem za veľmi dôležité pre človeka angažujúceho sa verejne a politicky, je skutočnosť, že vie počúvať," povedal prezident pri stretnutí s pracovníkmi úpravne železnej rudy v meste Gubkin neďaleko ukrajinských hraníc.

Pri besede v Hamburgu, ktorá podľa amerických zdrojov trvala cez dve hodiny napriek plánovanej polhodine, podľa Putina obaja prezidenti pozorne počúvali názory a návrhy svojho náprotivku. "Pozorne som ho počúval, keď formuloval svoje myšlienky a návrhy na rozvoj spolupráce. Aj on vie počúvať, živo reagovať a komunikovať, čo je v prípade človeka, ktorý pracuje s ľuďmi, mimoriadne dôležité," konštatoval šéf Kremľa.

"Keď sa mu niečo nepáči, keď s niečím nesúhlasí, kladie otázky, reaguje na tvrdenia partnera. Je to dôležité a podľa mňa pozitívne ... Ak by takýto dialóg pokračoval, je nádej, že sa bude rozvíjať," zhrnul ruský vodca svoje dojmy. Poznamenal pritom, že by prítomným o stretnutí v Hamburgu rozprával podrobnejšie, "keby tu neboli novinári".

Kremeľský hovorca Dmitrij Peskov dnes vyhlásil, že Putin nemá z Bieleho domu pozvanie na návštevu USA, takže nemožno špekulovať o tom, či by pozvanie prijal. Americký prezident nedávno novinárom povedal, že ruského prezidenta pozve do Bieleho domu až čas dozrie. Zatiaľ vraj nedozrel.

01 - Modified: 2024-04-22 18:10:50 - Feat.: - Title: Exprezident čelí ďalšiemu obvineniu. Trump sa snažil nelegálne ovplyniť prezidentské voľby, tvrdí obžaloba 02 - Modified: 2024-04-23 07:11:59 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Výhra Kyjeva, prehra Trumpa. Kandidát na prezidenta má problém 03 - Modified: 2024-04-21 07:10:00 - Feat.: - Title: Trump zrušil prvý predvolebný míting od začiatku súdu pre zlé počasie 04 - Modified: 2024-04-21 11:49:04 - Feat.: - Title: Navaľná: Putin je nevypočítateľný, môže použiť jadrové zbrane 05 - Modified: 2024-04-21 09:45:00 - Feat.: - Title: Analýza: Blíži sa deň zúčtovania s dolárom a Amerikou
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 09:46