StoryEditor

Peter Marcin: Boli sme s Andym Krausom ako rockové hviezdy. Dnešní komici by Pasienky dvakrát za deň nevypredali

04.12.2020, 23:00
„Boli sme ako rockové hviezdy, vypredávali sme Pasienky,“ spomína herec, moderátor a zabávač PETER MARCIN (54) na časy, keď spolu s Andym Krausom zapĺňali so svojím kabaretom športové haly po celom Slovensku.

Tento rok máte s Andym Krausom dvadsiate výročie spolupráce. To je poriadne dlhá čas. Pamätáte si na celkom prvé stretnutie?
Stretli sme sa na VŠMU, Andy bol o ročník vyššie ako ja, hoci je o rok mladší. Spomínam si, že sme spolu hrali v jednom spoločnom vysokoškolskom predstavení, s ktorým sme dokonca boli na festivale v Taliansku. Práve tam sme sa bližšie spoznali, ale musím povedať, že na VŠMU ešte tá iskra medzi nami z nejakého dôvodu nepreskočila. To prišlo až o mnoho rokov neskôr.

V Rádiu Twist, kde ste obaja moderovali a kde vznikol váš legendárny Twister?
Presne tak. Po VŠMU sme sa dlhé roky nevideli. My sme totiž končili v období tesne po revolúcii a to boli také nešťastné časy pre absolventov herectva, pretože sa prestali nakrúcať filmy a seriály, slovenská dramatická tvorba na niekoľko rokov zanikla. Mal som síce nejaké herecké príležitosti, ale živil ma hlavne dabing, niečo málo som robil v rozhlase a neskôr som pripravoval cestovateľskú reláciu Televíkend v STV. Andy sa tiež pretĺkal kade-tade, ale naše cesty sa napokon stretli v Rádiu Twist, kde Andy moderoval a ja som tam mal talkshow Spolužiaci.

Ako sa vlastne zrodil Twister?
Mňa humor odjakživa priťahoval a veľmi som túžil robiť zábavnú reláciu. Vtedajšiemu programovému riaditeľovi v Rádiu Twist Ľubošovi Machajovi som predostrel návrh, že by som rád pripravoval rozhlasový kabaret. Súhlasil, ale spýtal sa ma, s kým si predstavujem, že by som to robil. Hovorím mu, že najradšej s ľuďmi z rádia – veď v tom čase tam boli viacerí herci, ktorí moderovali. A tak sme sa dali do kopy s Andym Krausom a v prvom diele Twisteru s nami účinkovala aj Biba Ondrejková.

Ja si spomínam na Zuzu. Tá sa k vám ako priplietla?
Keďže prvý diel mal celkom slušný úspech, pripravili sme s Andym aj druhý diel. Lenže Biba Ondrejková nemala čas, tak sme oslovili ďalšiu kolegyňu – Zuzku Šikulovú. Prischlo jej pomenovanie Zuza a robila v Twisteri „moderátorku“. Tak sa nám zapáčila, že sme si ju nechali a účinkovala aj v Uragáne. Veru, dlho to s nami ťahala.

Uragán bolo vlastne televízne pokračovanie rozhlasového Twisteru. Čo bolo najťažšie, keď sa kabaret preniesol z éteru na obrazovky?
V mojom prípade to bolo dosť náročné, pretože som stvárňoval takmer všetky postavy. Andy vystupoval hlavne ako moderátor, menil sa len na Lászla Komároma...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Stratíte 15 percent hmotnosti: Ide o najúčinnejšie lieky na chudnutie histórie, tvrdí prednosta diabetológie 02 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Výhody a riziká AI a problém s tým, kto bude strážiť strážnikov? Hrozí, že ohlúpneme, tvrdí expert 03 - Modified: 2024-02-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Psychológ o vyhorení, ktoré sám prežil. Ako spoznáte, že sa váš preťažnený organizmus chystá "vypnúť"? 04 - Modified: 2024-02-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Genetička Jaroslava Babbková: Čo najskôr partnera ovoňajte a ochutnajte, veľa vyrieši a rozhodne bozk 05 - Modified: 2024-01-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Deti s boľavou dušou: Klesá schopnosť empatie a niektorí ľudia majú veľmi jednoduché a čiernobiele videnie
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
20. apríl 2024 12:14