StoryEditor

Pozrite sa, aké vychytávky bavia šéfa Soitronu (video)

16.04.2012, 00:00
V novom seriáli HN Zaostrené na IT si pozrite, aké vychytávky bavia šéfa Soitronu Ondreja Smolára.

windGURU.cz 

Ja som windsurfista. A len málo športov je tak veľmi závislých od počasia, ako práve tento šport. Ak sa totiž vyberiete na dovolenku a nebude práve fúkať, tak budete celý čas sedieť na brehu a pozerať na more. A preto som si zvykol používať jednu fantastickú českú stránku, windGURU.cz. Kdekoľvek na svete vám vie zobraziť aktuálnu silu a smer vetra a rovnako poskytne aj dlhodobejšie predpovede. A čo je úplne fantastické, tieto predpovede sú presné. Funguje dokonca aj v exotických miestach. Takže napríklad keď prídete do Venezuely, tak tam na pláži miestni borci používajú práve túto českú stránku.

 


 


Rozhovor so šéfom Soitronu nájdete dnes v Hospodárskych novinách.

Videokonferencie

Nikdy som nebol veľký zástanca videokonferencií. Pred piatimi rokmi ste sa pozerali na rozštvorčekovaných ľudí, nevideli ste ich gestá a celé to bolo veľmi nedokonalé. Zhruba pred dvoma rokmi sa technológie výrazne posunuli vpred. Dnes, keď si sadnem do našej videokonferenčnej miestnosti, niekedy mám chuť posunúť šálku kávy osobe, s ktorou sa práve bavím. A to je napríklad môj kolega v Bukurešti. Veľmi to prispieva k budovaniu firemnej kultúry.

 


 

iPad

Nejde o aplikáciu, ale iPad je niečo, čo z IT vecí používam pomerne intenzívne. Na internet, mail, a najmä na čítanie. Je to tá správna veľkosť – mobil je primalý, notebook priveľký. iPad ma často sprevádza po celom dome. Na druhej strane musím povedať, že nie som „applemaniak“, a tak som automaticky nesiahol po najnovšej verzii. Dvojka mi stále vyhovuje.

 


 

Tá tiež súvisí s mojou športovou záľubou. Pomerne často chodím von behať a nechal som sa od kolegov nalákať na hodinky Polar s meraním pulzu a GPS modulom. Asi mesiac som to intenzívne používal, prenášal dáta z hodiniek do počítača, pozeral grafy a tabuľky. Teraz mám trochu útlm, zistil som, že samotný pohyb mi robí väčšiu radosť ako tie následné štatistické záznamy. Napriek tomu je to dnes asi moja najväčšia IT hračka.

 


 

 

Kto je Ondrej Smolár
V roku 1986 absolvoval štúdium na SVŠT (dnes STU) v odbore robotika. Do roku 1990 pracoval vo výpočtovom stredisku Hydrostavu. V roku 1991 sa podieľal na založení spoločnosti Tronet a neskôr sa v nej stal podpredsedom predstavenstva a technickým riaditeľom. Je rovnako jedným zo zakladateľov spoločnosti Soitron. Dnes je predsedom predstavenstva spoločnosti Soitron a od roku 2007 aj jej výkonným riaditeľom.

Čo je Soitron
Spoločnosť Soitron pôsobí na európskom trhu ako systémový integrátor v oblasti IT Infrastructure, Unified Communications, Customer Interaction, Content Management a Security. Soitron je jedným z najväčších slovenských infokomunikačných integrátorov a poskytovateľov IT služieb s viac ako 500 zamestnancami a s konsolidovaným ročným obratom nad 76 mil. eur. Okrem Slovenska dnes podniká aj v Českej republike a Rumunsku.

01 - Modified: 2004-08-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kalendárium 02 - Modified: 2004-08-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Návrat do kúpeľov po 90 rokoch
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
24. apríl 2024 15:08