StoryEditor

Dozorná rada VšZP: Hospodárenie bolo ovplyvnené viacerými faktormi, ktoré boli mimo kontroly poisťovne

24.03.2022, 17:47
Ide napríklad o zníženie platby za poistencov štátu zo strany ministerstva financií či preúčtovanie zúčtovania poistného zo strany Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, hovorí Dozorná rada štátnej poisťovne.

Štátna zdravotná poisťovňa za minulý rok skončila v strate. K jej hospodáreniu, ako aj k vybraným zmluvám Všeobecnej zdravotnej poisťovne s potenciálnym konfliktom záujmov sa vyjadruje Dozorná rada VšZP.

Všeobecná zdravotná poisťovňa podľa predbežnej správy o hospodárení zdravotných poisťovní skončila v strate viac ako 87 miliónov eur. V minulom roku nesplnila ani obchodno-finančný plán, otázna je aj výška základného imania. Je Dozorná rada VšZP v komunikácii s poisťovňou v otázke ozdravného plánu?

Téma finančnej primeranosti VšZP bola prerokovaná počas posledného stretnutia dozornej rady, ktoré sa uskutočnilo koncom februára 2022.

Jeden zo záverov rokovania bol, že v prípade, že sa Ministerstvo zdravotníctva SR ako akcionár nedohodne s Ministerstvom financií SR na urgentnom riešení financovania poisťovne, tak sa zvolá mimoriadna dozorná rada, kde budú prejednané ďalšie, núdzové kroky. Táto skutočnosť je aj riadne písomne zaznamenaná v zápisnici zo zasadania. 

Radi by sme však zdôraznili, že hospodárenie VšZP za rok 2021 bolo ovplyvnené viacer...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-03-18 07:52:48 - Feat.: 0 - Title: Štátna zdravotná poisťovňa: Svoje povinnosti si plníme, na ozdravný plán nie je dôvod 02 - Modified: 2022-03-15 22:27:20 - Feat.: 0 - Title: K dianiu vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni mi napadá iba jeden výraz, Potemkinova dedina
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/rozhovory, menuAlias = rozhovory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 16:44