StoryEditor

Čím viac chorých na COVID-19, tým vyšší je záujem o očkovanie u zdravotníkov

28.01.2021, 07:31
Niektorí zdravotníci čakajú na vakcínu od iného výrobcu, iní vyčkávajú ako na očkovanie zareagujú kolegovia, časť uverila hoaxom.

Strach z očkovania, nedôvera k vakcíne či čakanie na vakcínu iného výrobcu. Ale aj opatrnosť a vyčkávanie, ako na vakcináciu zareagujú kolegovia, ktorí ju podstúpili.

To sú najčastejšie dôvody, prečo sa nedali mnohí zdravotníci zaočkovať. Zdravotnícke noviny oslovili nemocnice s otázkou, koľko lekárov, sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov sa nechalo zaočkovať a či poznajú dôvody tých, ktorí vakcínu odmietli.

Z odpovedí vyplývajú veľké regionálne rozdiely. Kým trnavská fakultná nemocnica už má zaočkovaných až 80 percent zdravotníkov, v handlovskej nemocnici je to len 35 percent.

„Toto číslo však môže byť vyššie, keďže o očkovanie majú záujem aj zamestnanci, ktorí prekonali COVID-19, no musí prejsť určitá lehota, po ktorej je odporučené očkovanie,“ priblížil hovorca trnavskej ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-01-27 14:57:11 - Feat.: 0 - Title: Česko zvažuje zastaviť očkovanie na dva týždne, seniorom rušia termíny
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 09:14