StoryEditor

Počas víkendu pomáhajú na hraniciach s Ukrajinou aj klauni z Červeného nosa

06.03.2022, 07:00
Autor:
tasrtasr
Zdravotní klauni sú špeciálne vyškolení, niektorí aj so skúsenosťou z medzinárodných klaunských misií v krízových oblastiach postihnutých vojnovým konfliktom či prírodnou katastrofou.

Počas víkendu pomáhajú na hraničných priechodoch s Ukrajinou aj zdravotní klauni z občianskeho združenia (OZ) Červený nos. Deťom aj dospelým v hotspotoch poskytujú psychickú podporu, povzbudenie a uvoľnenie. TASR o tom informovala hovorkyňa OZ Martina Dobšinská Novomestská.

"V spolupráci s ďalšími neziskovými organizáciami sme vyhodnotili, že najväčší zmysel má v tejto chvíli naša podpora prostredníctvom klaunského umenia v hotspotoch. Preto budú pripravené dva trojčlenné tímy, ktoré by mali počas víkendu pôsobiť v Ubli a vo Vyšnom Nemeckom, prípadne budeme flexibilne reagovať na aktuálne potreby aj inde. Formáty budeme taktiež prispôsobovať danej situácii," vysvetlil zdravotný klaun a koordinátor aktivít Červeného nosa na ukrajinsko-slovenských hraniciach Michal Kucer.

Zdravotní klauni sú podľa hovorkyne špeciálne vyškolení, niektorí aj so skúsenosťou z medzinárodných klaunských misií v krízových oblastiach postihnutých vojnovým konfliktom či prírodnou katastrofou. Okrem toho by sa mala byť do aktivít zapojiť aj dvojica z českej organizácie Zdravotní klaun.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 12:19