archív M.L.
StoryEditor

Rezort zdravotníctva je po roku a pol opäť bez ministerskej sestry

02.04.2022, 10:30
Autor:
redred
V roku 2020 vznikol na ministerstve zdravotníctva Odbor ošetrovateľstva a iných zdravotníckych profesií, ktorého šéfom bol od 1.októbra 2020 Milan Laurinc.

O ukončení svojho pôsobenia informoval riaditeľ Odboru ošetrovateľstva a iných zdravotníckych profesií Ministerstva zdravotníctva SR PhDr. Milan Laurinc, PhD., MPH. na sociálnej sieti.

Včera (pozn. 1.4. 2022) som ukončil svoju 18 mesačnú profesionálnu cestu na Ministerstve zdravotníctva SR, kde som sa so svojím tímom pokúšal zlepšiť postavenie zdravotníkov a udržať odbornosť ošetrovateľstva a iných profesií na úrovni, ktorú si zaslúžia,“ napísal Laurinc.

To, či sa nám to podarilo musíte posúdiť sami. Prosím vás len o to, aby ste všetci brali do úvahy to, čo z vonku nevidieť a s čím sme sa stretávali my vo vnútri: časté organizačné zmeny, dvakrát zmena ministra, trikrát zmena štátneho tajomníka, trikrát zmena generálneho riaditeľa sekcie, pod ktorú náš odbor patrí,“ dodal už bývalý riaditeľ odboru. Podľa jeho slov pandémia a ani utečenecká kríza ich práci rovnako nepomohli.

Laurinc poďakoval predstaviteľom praxe, zdravotníkom, ktorí sú mnohokrát zatlačení do kúta. „Rovnako ďakujem predstaviteľom ošetrovateľského manažmentu, ktorí sa denne stretávajú s problémami, ako postaviť služby tak, aby bola zachovaná bezpečná a kvalitná zdravotná starostlivosť,“ uviedol na sociálnej sieti.

V neposlednom rade ďakujem všetkým zdravotníkom, ktorí chcú aj v tomto marazme zotrvať v slovenskom zdravotníctve,“ doplnil.

Na záver skonštatoval, „ak by sa ma niekto opýtal, či odporúčam ísť pracovať do štátnej správy, tak v súčasnosti odpoviem - NIE, ak chcete meniť veci k lepšiemu“.

Odbor ošetrovateľstva bol zriadený na ministerstve zdravotníctva v roku 2016. Odbor v rokoch 2016 - 2017 viedla doc. PhDr. Tatiana Hrindová, PhD. Hrindová sa svojej funkcie vzdala a následne na pozíciu riaditeľky bola menovaná PhDr. Darina Dányiová, dipl. s., ktorá odbor viedla až do jeho zrušenia v roku 2019 a do roku 2020 pôsobila na MZ SR na pozícii ministerskej sestry.

Po zmene vlády v roku 2020 vznikol na rezorte od 1. júla Odbor ošetrovateľstva a iných zdravotníckych profesií, ktorého šéfom bol od 1.októbra 2020 Milan Laurinc.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 01:15