Ministerstvo zdravotníctvaPeter Mayer
StoryEditor

Zdravotnícku implementačnú agentúru chcú riadiť štyria záujemcovia

16.08.2021, 11:28
Autor:
(mt)(mt)
Nová organizácia ministerstva zdravotníctva má zamestnávať zhruba 70 odborníkov na projektový manažment, inžiniering, stavebníctvo a ďalšie činnosti.

Do výberového konania na obsadenie miesta riaditeľa Zdravotníckej implementačnej agentúry sa prihlásili štyria uchádzači. Uviedol to Komunikačný odbor MZ SR. „V súčasnosti prebieha príprava výberového konania, evidencia všetkých písomností súvisiacich s výberovým konaním, posudzovanie komplexnosti uchádzačmi predložených dokladov uvedených v oznámení o vyhlásení výberového konania a kontrola splnenia kvalifikačných predpokladov a požiadaviek uchádzačov, kreovanie výberovej komisie, atď.. Termín uskutočnenia predmetného výberového konania v súčasnosti nie je stanovený,“ uviedol rezort.

Nová implementačná agentúra má sústrediť skúsenosti a znalosti s prípravou investičných projektov a využiť ich pri modernizácii zdravotníckej infraštruktúry, pri výstavbe a rekonštrukcii štátnych zdravotníckych zariadení. Ide o investície z Plánu obnovy a odolnosti vo výške viac ako 1 miliarda eur a ďalšie zdroje z EÚ na roky 2021-2027. Má zamestnávať zhruba 70 odborníkov na projektový manažment, inžiniering, stavebníctvo, analytickú činnosť, digitalizáciu a automatizáciu

Od budúceho riaditeľa agentúry sa okrem skúsenosti s riadením rozsiahlych investičných projektov očakáva vypracovanie Projektu stratégie rozvoja organizácie o riadení projektu výstavby nemocnice s kapacitou cca 600 lôžok. Štúdia by mala zahrnúť všetky fázy projektu od jeho prípravy až po zhotovenie diela.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 00:42