StoryEditor

Túžite po kreatívnej kariére v televízii? Štartuje nový ročník CME Content Academy

14.05.2024, 11:10
Autor:
redred

Ďalší ročník zaujímavého spoločného projektu TV Markíza a TV Nova začne v októbri a bude sa konať v Brne pod záštitou Televízneho inštitútu.

CME ContentAcademy, spoločný projekt TV Markíza a TV Nova v spolupráci s Televíznym inštitútom, pripravuje ďalší ročník svojho úspešného štipendijného programu. Prijímacie konanie pre nových nádejných budúcich tvorcov televízneho obsahu už odštartovalo a potrvá až do 11. júna 2024. 

image

Štartuje ďalší ročník CME Content Academy.

„CME Content Academy je unikátnym projektom pre všetkých, ktorí túžia po kariére v televízii. Ponúka široké spektrum možností na rozvoj talentu a praktické skúsenosti v prostredí popredných komerčných televízií. O niekoľko týždňov ukončia štúdium prví študenti akadémie, ktorí sa už počas štúdia podieľali na výrobe našich programov doma i v zahraničí. Čo je ale mimoriadne, mladí ľudia sa u nás počas štúdia nielen pracovne začlenia medzi najväčších profesionálov v našom odvetví, ale majú zároveň príležitosť prezentovať svoju autorskú tvorbu medzinárodnému vedeniu. Ak ide o projekt, ktorý je vhodný na vysielanie v našej televízii, má veľkú šancu na realizáciu,“ hovorí Tubi Neustadt, CME Content Production Director a prezident akadémie, ktorý zároveň stál pri zrode celého projektu od samého začiatku.

image

Prvý ročník CME Content Academy.

Dvojročný intenzívny kurz CME Content Academy sa zameriava na rôzne aspekty produkcie televízneho obsahu. Účastníci sa naučia viesť projekty, rozvíjať nápady, písať scenáre, strihať, produkovať a režírovať natáčanie. Súčasťou kurzu je aj televízny marketing, analýza údajov a udržateľné natáčanie. Ďalší ročník sa začína v októbri a bude sa konať v Brne pod záštitou Televízneho inštitútu.

Lektormi kurzu budú renomovaní odborníci z oblasti filmu a televízie z Česka, Slovenska, ale aj zo zahraničia. Budú medzi nimi držitelia Emmy, skúsení producenti a režiséri ako Radovan Síbrt, Michal Reitler, Erika Hníková, Petr Ostrouchov, Alexandra Dubovská, Lucia Perojuc, Kseniia Chorna, Natália Bobocká, Peter Kelíšek a mnohí ďalší.

Prihlášky sú k dispozícii na webovej stránke akadémie a budú sa prijímať do 11. júna 2024. Absolventi kurzu získajú možnosť prejsť na platené pozície v TV Markíza alebo TV Nova.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. jún 2024 11:06