Nová TV stanica na Slovensku Prima Cool SK štartuje 27. mája.
StoryEditor

České stanice Prima opúšťajú náš éter. Ako náhradu spúšťa Prima Cool slovenskú verziu

15.05.2024, 11:55
Autor:
redred

Prima COOL SK pribudne v ponukách väčšiny operátorov satelitných, káblových, IPTV a platených DVB-T služieb na Slovensku od pondelka, 27. mája. Vieme čo bude vysielať.

Originálne komediálne seriály, zábavné programy, motoristické a cestovateľské magazíny, pohľad na často drsnú realitu, ale aj legendárne sci-fi. To je úvodná programová ponuka nového televízneho kanálu skupiny Prima, určeného pre slovenský televízny trh. Kanál Prima COOL SK sa zameria najmä na mladšieho a mužského diváka.

image

Slovenské verzie televíznych staníc českej Prima Group.

Nová stanica na Slovensku od skupiny Prima sa tak zaradí k dvom starším bratom. Na Slovensku už od roku 2017 spustila Prima svoj prvý oficiálny TV kanál Prima PLUS (novo bude premenovaný na Prima SK) a pred štyrmi rokmi oficiálne pribudla u nás aj spravodajská multiplatforma CNN Prima NEWS.

image

Parťička.

„Prima COOL SK pribudne v ponukách väčšiny operátorov satelitných, káblových, IPTV a platených DVB-T služieb na Slovensku od pondelka, 27. mája. V rovnaký deň dôjde aj k zmene názvu televízneho kanálu Prima PLUS, ktorý bude už ako Prima SK na slovenské obrazovky naďalej prinášať premiérovú vlastnú tvorbu skupiny Prima,“ uviedol Michal Stárek, senior manažér pre distribúciu skupiny Prima.

image

Bodyguardi.

„Televízna stanica Prima COOL SK nám dáva možnosť priniesť divákom na Slovensku množstvo ďalšej originálnej zábavnej tvorby, pestrej škály vlastných úspešných motoristických, cestovateľských alebo dokumentárnych a reality programov. Popri kanáli Prima PLUS, respektíve Prima SK, ktorý sa zameriava na premiérovú seriálovú a rodinnú zábavnú tvorbu skupiny Prima, tak novým obsahom viac cielime na mužské publikum amladších divákov,“ priblížila Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Prima.

image

Magic Show.

Nový kanál pre slovenský trh nadviaže na prvý z tematických kanálov skupiny Prima v Českej republike. Tým je od roku 2009 práve kanál Prima COOL, ktorý sa stále viac zameriava na vlastnú tvorbu. K tomuto kanálu neodmysliteľne patria aj niektoré dnes už ikonické zahraničné programy a seriály.

image

Banani.

Aj na kanáli Prima COOL SK preto programy vlastnej tvorby doplnia vybrané akvizičné tituly, ktoré sú na trhu pre Slovensko licenčne dostupné. Pôjde napríklad o legendárny britský motoristický program Top Gear, alebo jeden z najznámejších sci-fi seriálov posledných desaťročí Hvězdná brána. Programovú ponuku stanice by navyše v najbližšom období mohol doplniť ešte aj ďalší akvizičný obsah.

image

Mikýřova hysteória.

Okrem programov známych z vysielania kanálu Prima COOL v Českej republike, sa v programovej ponuke Prima COOL SK objaví napríklad aj séria príbehov z každodennej policajnej praxe Policie v akci, známa v Česku z vysielania hlavného kanálu Prima. Okrem spomínaného akvizičného seriálu Hvězdná brána alebo motoristického magazínu Top Gear, ponúkne kanál zábavné relácie ako Prima Partička, či Mikýřovu hysteóriu českých dejín.

image

Hviezdna brána.

Vysielať budú aj show K.O.MICI, Nečum na mě show alebo komediálny seriál Bodyguardi s Predragom Bjelacom a Adamom Ernestom v hlavných úlohách. Chýbať nebudú ani premiérové vydania motoristického programu Autosalon, Fotra na tripu, ale aj herného magazínu Re-Play a ďalších. Od jesene by malo prubudnúť ešte viac obsahu pôvodnej tvorby. 

image

Babovky a Plechovky.

Skupina Prima zároveň už teraz pripravuje aj štart ďalšieho televízneho kanálu pre slovenských divákov. Programovú ponuku na jeseň tohto roku rozšíri kanál Prima LOVE SK.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. jún 2024 22:42