Spa & Aquapark Turčianske Tepliceaquapark.therme.sk
StoryEditor

PREHĽAD Toto sú najobľúbenejšie aquaparky na Slovensku. Ktoré majú ľudia najradšej a koľko v nich zaplatíte za vstup?

Miroslav Kamody15.05.2024., 13:00h

Pokiaľ sa aj vy v najbližších týždňoch a mesiacoch chystáte do niektorého zo slovenských aquaparkov, ste na správnom mieste. Máme pre vás presné ceny vstupného, ale aj zoznam tých najobľúbenejších v našej krajine.

Lajkuj Brainee.sk na

Narastajúce teploty pomaly ľudí lákajú k vode. Tá k letným teplotám patrí rovnako tak, ako varená kukurica či zmrzlina. A Slovensko už dávno nie je len o vodných plochách a klasických kúpaliskách.

V Brainee sme sa preto pozreli na najpopulárnejšie slovenské aquaparky, ktoré ponúkajú zábavu aj oddych pri vode na celý deň. Nechýbajú v nich atrakcie, tobogany, občerstvenie a v niektorých prípadoch ani ubytovanie. 

image

Extrémne lacné pivo a ubytovanie. Hľadáš low cost dovolenku? Tieto európske mestá sú považované za naj destinácie pre študentov

Vodné svety sme zoradili podľa recenzií návštevníkov na Google, pričom sme sa pozreli aj na ceny vstupného. Prinášame ti tak zoznam desiatich najobľúbenejších a najlepších aquaparkov v našej krajine. Na päticu najlepších sme sa následne pozreli poriadne do detailov.

Zaujímavosťou je, že na základe hodnotení sa do zoznamu nedostal populárny AquaCity Poprad, ktorému by patrila až 14. priečka (hodnotenie 4,0 pri 9 796 recenziách), ale ani AquaRelax Dolný Kubín (hodnotenie 4,2 - 3 151 recenzií) či Thermal park Nitrava (hodnotenie 4,2 - 3 151 recenzií). Ako teda vyzerá finálny rebríček?

10. Spa & Aquapark Turčianske Teplice - 4,2 (3 327 recenzií)

Celodenné vstupné stojí dospelého 25 eur (dve hodiny 17 a tri hodiny 19 eur), deti od šesť do pätnásť rokov zaplatia za celý deň 15 eur (respektíve 10 a 12 eur), deti pod šesť rokov majú vstup zdarma. Spa & Aquapark Turčianske Teplice ponúka aj rodinný vstup (2 dospelí + 2 deti do 15 rokov), ktorý stojí 55 eur, no je len na tri hodiny.

image

Spa & Aquapark Turčianske Teplice

aquapark.therme.sk

9. Aquapark Trnava - 4,3 (1 097 recenzií)

Trnavský aquapark patrí k tým menším. Celodenné vstupné pre dospelého stojí 26 eur (dve hodiny 15 a tri hodiny 19 eur), deti do 15 rokov zaplatia za celý deň 19 eur (respektíve 10 a 12 eur). Vstup zdarma je len pre deti do päť rokov. Dvaja dospelí s dvomi deťmi zaplatia za celý deň v rámci balíčka 72 eur.

8. Aquapark Senec - 4,3 (3 841 recenzií) 

Za celodenný vstup do seneckého aquaparku zaplatíš ako dospelý 27,90 eura, v ponuke je aj 3,5 hodinový vstup za 18,90 eura (ak sa prídeš kúpať pred 13:00, suma bude o dve eura nižšia). Ak by si však chcel neobmedzený vstup aj do SPA časti, zaplatíš až 36,90 eura. Deti od šesť do osemnásť rokov zaplatia za celý deň 22,90 eura (14,90 eura za 3,5 hodinový vstup), deti do šesť rokov sú zdarma. 

image

Aquapark Senec

aquaparksenec.sk

7. Meander park Oravice - 4,3 (5 633 recenzií)

Výhodou aquaparku v Oraviciach je, že deti do 10 rokov majú vstup zdarma. Pokiaľ ideš ako dospelý, celodenný vstup ťa bude stáť 20 eur (za tri hodiny zaplatíš 19 eur). Deti nad 10 rokov zaplatí za celý deň 19 eur, v prípade trojhodinového kúpania to bude 16 eur. V ponuke je aj rodinný balík (dvaja dospelí a dve deti do 16 rokov) za 59 eur na celý deň.

6. Thermal Park Podhájska - 4,3 (7 935 recenzií)

Za celodenný vstup na vonkajšie kúpalisko zaplatí dospelá osoba 14 eur, deti od troch do 15 rokov polovicu. Ak by si mal záujem o celodenný neobmedzený vstup na kúpalisko, sauny aj wellness, zaplatíš 50 eur, deti opäť polovicu.

5. THERMAL CORVINUS Veľký Meder - 4,4 (7 430 recenzií)

Prechádzame k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku v rámci aquaparkov môžeš nájsť. Piata priečka patrí Veľkému Mederu, pričom vo všetkých deviatich vonkajších bazénoch termálnu vodu s teplotou 26 - 38 stupňov, ktorá má blahodarné účinky na chrbticu, pohybové ústrojenstvo, svalstvo a má regeneračné účinky na ľudský organizmus.

Vo vnútri nájdeš štyri ďalšie bazény, wellness, perličkový kúpeľ, saunový svet, masáže, kozmetický salón, samoobslužnú reštauráciu a bar. Nechýbajú tobogany, aquaaerobic, športové ihriská, stolný tenis a detské ihriská.

Dospelí za celý deň zaplatia 17 eur (11,50 eura na tri hodiny), deti od troch do 15 rokov 14 eur (10,50 eura na tri hodiny) a deti do troch rokov majú vstup zdarma. Dvaja dospelí s dvomi deťmi v rámci jedného balíčka za celodenný vstup zaplatia 56 eur.

4. Aquapark Tatralandia - 4,4 (16 100 recenzií)

Na štvrtom mieste sa nachádza najväčší, najnavštevovanejší a najčastejšie hodnotený aquapark v našej krajine. Počas letnej sezóny je v Tatralandii dostupných 14 bazénov s morskou, termálnou aj čírou vodou. K tomu všetkému ešte pridaj 28 toboganov, atrakcie, celodenný program či letné eventy.

Ak by aj náhodou začalo pršať, skryť sa môžeš pod priehľadnou strechou celoročnej haly Tropical Paradise, kde teplota neklesá pod 30 stupňov. A cez špeciálnu fóliu strechy Tropical Paradise sa môžeš opaľovať celý rok. 

Už čoskoro začne v Tatralandii platiť letný cenník, takže ceny vychádzajú z neho. Celodenný vstup ťa vyjde na 39 eur, deti od 12 do 18 rokov zaplatia 33 a mladšie 29 eur. Ak si však lístky kúpiš online vopred, všetky sumy sa ti znížia o tri eurá. 

3. Thermal Park Dunajská Streda - 4,5 (6 729 recenzií)

Bronzová priečka patrí Dunajskej Strede. Na ploche 18 hektárov sa nachádza spolu 10 bazénov (6 vonkajších a 4 vnútorné), s termálnou i pitnou vodou, s teplotou 24 až 39 stupňov.

V krytom wellness bazéne sa nachádzajú chrliče, vodné delá, jaskyňa s vodopádom, zrýchľovací kanál, masážne ležadlá alebo perličkový kúpeľ. Nechýba ani možnosť hrať plážový volejbal, minigolf, stolný tenis alebo ísť na kajak či paddleboard.

Dospelá osoba v letnej sezóne za celodenný vstup zaplatí 16 eur, deti od troch rokov 14 eur. Trojhodinový vstup sa však príliš neoplatí - je len o dve, respektíve jedno euro lacnejší ako celodenný. Dvaja dospelí s dvomi deťmi zaplatia spolu 49 eur.

2. Vadaš Thermal Resort Štúrovo - 4,5 (10 935 recenzií)

Strieborné miesto obsadil Vadaš Thermal Resort v Štúrove. Areál má rozlohu masívnych 30 hektárov a nájdeš tu celkom 14 zážitkových bazénov, z toho 8 vonkajších a 6 celoročne otvorených.

Resort okrem bazénov ponúka zábavu aj v toboganovom parku, na multifunkčnom športovom ihrisku, na kolotočoch, v lanovom parku a na celoročne otvorenom rybárskom jazere.

Počas letnej sezóny ťa celodenný vstup vyjde na 15 eur, dieťa od štyroch do 15 rokov zaplatí 11 eur. Za vstup po 16-tej sa zo sumy odrátavajú tri eurá. Dvaja dospelí s dvomi deťmi zaplatia za vstup 47 eur.

Vodný park Bešeňová - 4,5 (12 900 recenzií)

Podľa recenzií Slovákov je najlepším aquaparkom v krajine Vodný park Bešeňová. Okrem najlepšieho hodnotenia ponúka 18 bazénov s termálnou alebo priezračnou vodou s teplotou až do 40 stupňov. Nechýbajú rôzne atrakcie, tobogany o celkovej dĺžke jeden kilometer či wellness.

Termálna voda hnedočervenej farby obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, priaznivo pôsobiacich na pleť, pohybové aj dýchacie ústrojenstvo. Oceníš aj raftovanie, aquabar či potapačský bazén.

Celodenný vstup ťa vyjde na 36 eur, deti od šesť do 12 rokov zaplatia 26 eur, staršie 30. Ceny sa však menia v závislosti od konkrétnych dní v týždni, rovnako tak sú o tri eurá nižšie ceny pri online vstupenkách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. máj 2024 11:04