Robel
StoryEditor

Dámske mokasíny v kocke – všetko čo o nich potrebujete vedieť

PR článok14.05.2024., 16:00h

Módne trendy posledných rokov sa zhodujú v jednom – dámske mokasíny sú topánkami, ktoré z módnych mól len tak ľahko neodídu. Sú nielen pohodlné a praktické, ale aj štýlové a nadčasové. Ktoré si však vybrať a k čomu si ich obuť?

Lajkuj Brainee.sk na

Bohatá história, ktorá nekončí

Mokasíny sú obuvou, s ktorou prišli Indiáni dávno predtým, ako sa svet dozvedel o existencii Ameriky. Využívali ich ako obuv na boj a na lov. Po objavení Ameriky sa postupne dostali do Európy. Zo začiatku slúži najmä ako pohodlná a praktická obuv na doma. Obľúbené boli u dánskych farmárov, ktorí ich nosili ako pracovnú obuv. Do sveta módy prerazili až oveľa neskôr, v tridsiatych rokoch minulého storočia. Odvtedy si prešli dynamickým vývojom, no dodnes zostávajú obľúbenou obuvou mnohých dám po celom svete.

image
Robel

Ktoré si vybrať?

Výber toho pravého páru nie je nič zložité. Na Robel.sk nájdete širokú ponuku, v ktorej si každá nájde tie svoje. Hľadáte dámske mokasíny, ktoré poľahky zapadnú do akéhokoľvek outfitu? Potom zvoľte elegantné čierne alebo béžové, ktoré svojim prevedením pekne doplnia rôzne kombinácie.

Chcete niečo čo vás odlíši? Obľúbené sú výrazné farebné prevedenia, s ktorými doslova zažiarite. Vybrať si môžete jemné pastelové farby, ale i odvážny fuchsiový pár. Nebojte sa experimentovať a vytvorte trendy look s ikonickými topánkami.

Okrem farby je dôležité aj prevedenie. Kožené modely predstavujú klasiku, ktorá nikdy nesklame. Sú štýlové a praktické, pekne zapadnú do rôznych outfitov. Lakované mokasíny pôsobia luxusne a na prvý pohľad upútajú pozornosť. Semišový pár vám pomôže navodiť uvoľnený, no zároveň elegantný look.

Máte radi topánky na podpätku? Potom vás zaujmú modely na platforme, ktoré vám pridajú vytúžené centimetre navyše bez toho, aby ste prišli o svoj komfort.

image
Robel

Ako a k čomu nosiť dámske mokasíny?

Dámske mokasíny sú praktickou obuvou na každý deň, ktorá podčiarkne takmer akýkoľvek look. Hoci boli dlho považované za voľnočasovú obuv, dnes majú svoje čestné miesto aj v elegantných outfitoch. Obľúbené sú medzi módnymi ikonami, blogerkami i Francúzkami, ktoré sú známe svojím náročným módnym vkusom.

Mokasíny sa skvele hodia do pánsky ladených outfitov zložených, napríklad, z vintage džínsov a dlhého čierneho saka. Nebojte sa siahnuť ani po kostýmových nohaviciach, ktoré doplníte voľnou bielou košeľou. Celý outfit podčiarknite výrazným červeným rúžom alebo vhodnou bižutériou, ktorá zvýrazní vašu ženskosť.

Môžete si tieto topánky obuť k šatám alebo sukni? Jednoznačne áno! Zvoľte farebne zladenú áčkovú sukňu, jednoduchý top a navrch si oblečte oversize sako. Dokonalý outfit na každodenné nosenie do práce či večerné potulky s priateľkami. Rovnako dobre pôsobia v kombinácii so šatami v štýle biznis casual, ale aj letnými overalmi. Dôležité je len zvoliť vhodné farby, ktoré sa vzájomne doplnia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. jún 2024 14:53