Elsa Pataky, Chris Hemsworth, Rita OraX/Mariaproisparkles, Fer
StoryEditor

Vek, fajčenie, či selfie. Prečítaj si, ktorých 5 šialených pravidiel musia celebrity na Met Gala dodržiavať

Nikola Michalkova07.05.2024., 12:00h

Je to najväčšia módna udalosť roka, zapĺňa popredné miesta v médiách a nadšenci módy majú na čo pozerať. Avšak nie je to len o móde a celebrity musia dodržiavať aj isté pravidlá.

Lajkuj Brainee.sk na

Met Gala je vždy udalosť, na ktorú čakajú všetci fanúšikovia módy. Celebrity dostanú zadaný dresscode, ktorý sa tento rok niesol pod názvom „Záhrada času“. Schody Metropolitného múzea tak privítali slávne celebrity tradične prvý májový pondelok. Ale nie je to len o móde. Celebrity totiž na podujatí musia dodržiavať aj isté pravidlá.

Žiadne selfie

Možno si už niekedy premýšľal nad tým, prečo si nevidel žiadne selfie celebrít z tohto podujatia. Existuje na to jednoduché vysvetlenie. Majú to totiž zakázané. Fotografie pochádzajú len od iných ľudí či novinárov, píše sa na portáli Unilad. Selfie naozaj čakať nemusíme.

image

GALÉRIA Tohtoročné Met Gala sa nieslo v znamení prírody. Dôvod, prečo módny sviatok roka vznikol, ťa prekvapí

Zákaz vydala šéfredaktorka časopisu Vogue Anna Wintourová v roku 2015 v nádeji, že vnútorné fungovanie zostane utajené. „Používanie telefónov na fotografovanie a sociálne médiá nebude vo vnútri galavečera povolené,“ uvádza sa v oznámení. Samozrejme, pravidlo bolo mnohokrát porušené a vždy sa nájde nejaká celebrita, ktorá si jednoducho selfie urobí a nejakým spôsobom si nájde cestu aj na Instagram.

Potrebný určitý vek na účasť

Ľudia, ktorí majú menej ako 18 rokov sa podujatia zúčastniť nemôžu. Prvýkrát sa toto pravidlo zaviedlo v roku 2018, keď bola téma „Nebeské telá: Móda a katolícka predstavivosť“. Hovorca Met Gala ale napokon potvrdil, že vekové obmedzenie zaviedli, pretože je nevhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov.

Fajčenie je zakázané

Toto pravidlo nie je až také prekvapivé, keďže existuje nespočetne veľa podujatí, kde sa fajčiť nesmie. Zákaz prišiel po tom, čo na udalosti v roku 2017 odfotili Bellu Hadid, Dakotu Johnson a Marca Jacobsa práve pri fajčení. Hneď nasledujúci rok boli hostia upozornení, že fajčenie je v múzeu nezákonné. Fajčenie vo vnútorných priestoroch je v New Yorku zakázané už od roku 2003.

Určité jedlá sú zakázané

Podľa denník New York Post sú na podujatí zakázané niektoré potraviny, napríklad petržlen, aby sa niekomu pred fotografovaním nezasekol medzi zubami. Ďalej je zakázaná aj cibuľa či cesnak, pochopiteľne.

Je tu prísny zasadací poriadok

Ak nejaká celebrita na podujatie príde a nepáči sa jej, pri kom sedí, veľa s tým nenarobí. Na udalosti totiž je prísne dodržiavaný plán sedenia. „Veľa sa premýšľa o tom, kto vedľa koho sedí, či spolu sedeli minulý rok, či sedeli vedľa seba na iných podujatiach, je to až šokujúce,“ povedala Sylvana Ward Durrettová, riaditeľka špeciálnych projektov Vogue.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 08:59