Trailery vyšli v jeden deňHBO, Amazon
StoryEditor

VIDEO V jeden deň vyšli trailery pre nové série House of the Dragon aj The Rings of Power. Ktorý z nich ťa zaujme viac?

Miroslav Kamody15.05.2024., 13:40h

Blíži sa návrat do Stredozeme aj Západozeme. Na ktorý z nich sa tešíš viac?

Lajkuj Brainee.sk na

Možno je to úplná náhoda a možno premyslený marketing. Trailery na pokračovania najočakávanejších a najdrahších seriálov z fiktívnych mystických svetov ale vyšli v jeden deň. A zatiaľ čo prvá séria jedného príjemne prekvapila, druhá väčšinu fanúšikov značne sklamala. Ako dopadnú nové epizódy?

image

Príbeh autora Game of Thrones: George Martin predával na ulici poviedky za drobné, príbehy nikdy nevedel dopísať

Návrat do Westerosu

House of the Dragon je prequelom Game of Thrones, ktorý sleduje vzostup a pád rodu Targaryenovcov vo Westerose (alebo Západozemi, ak chceš). Prvá séria rozohrala skvelú partiu, no stále neukázala všetky tromfy, ktoré tento pôvodné knižný príbeh ponúka. 

Silné momenty, kvalitné herecké výkony a zamotaný príbeh, ktorý skončil cliffhangerom, sa postarali o divácky úspech, ktorý pripomínal najlepšie roky šialenstva okolo Game of Thrones. Aj preto bude (pre divákov neznalých predlohy) zaujímave sledovať, ako sa tento príbeh vyvinie. Jedno je však isté - vojna je na spadnutie a bude plná drakov a krvi.

Návrat do Stredozeme

Na druhej strane tu máme Lord of the Rings: The Rings of Power, seriál, ktorý je v histórii kinematografie vôbec najdrahším. Problémom prvej série však bola nekonzistentnosť a zásadné zásahy do Tolkienovho diela, ktoré niektorí fanúšikovia tvorcom nevedeli odpustiť. Bez ohľadu na to však ide o projekt, ktorý rozhodne stojí za pozretie aj pozornosť.

image

Pražania chcú premenovať ulice po postavách z Pána prsteňov. Môže za to ostrov, ktorý sa volá ako kráľovstvo zo Stredozeme

Tvorcovia priznali, že ohľadne niektorých vecí urobili chyby a divákom odkázali, že sa poučili. A prvý trailer pre druhú sériu ukazuje, že nešlo len o prázdne slová. Nechýba veľkoleposť Stredozeme, ktorá je na pokraji novej temnej éry a všetko sa točí okolo Saurona, ktorý je pripravený podmaniť si ju silou a temnou mágiou.

Aj keď samotné trailery vyšli v jeden deň, premiéry nových sérií o diváka priamo bojovať nebudú. Zatiaľ čo prvú epizódu druhej série Rodu Draka uvidíme na HBO a stremovacej platforme Max už 16. júna, seriálový prequel Pána Prsteňov na stremovaciu platformu Amazon Prime dorazí až 29. augusta. 

ANKETA
Ktorý z trailerov ťa zaujal viac?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. jún 2024 21:25