Celeste Barber paroduje fotografie a videá známych celebrít.instagram/celestebarber
StoryEditor

Tento instagramový profil vás rozhodne pobaví. Austrálčanka paroduje sexi fotografie celebrít

04.08.2022, 09:00
Celebrity

Austrálčanka Celeste Barber vie, ako ľudí rozosmiať. Pred niekoľkými rokmi sa rozhodla, že začne parodovať sexi fotografie známych celebrít ako Irina Shayk, Kate Moss či Cindy Crawford. Dnes má na Instagrame takmer 10 miliónov sledovateľov a niet sa čomu čudovať, niektoré snímky sú naozaj originálne.

Herečka a spisovateľka Celeste Barber z Austrálie má na svojom instagramovom profile niekoľko miliónov sledujúcich. Popularitu jej priniesli najmä paródie na fotografie či videá známych celebrít, ktoré ponúka v o čosi menej umeleckom prevedení ako svetové hviezdy. Svojou tvorbou sa snaží ukázať realitu, ktorá rozhodne nie je taká dokonalá, ako sa na sociálnych sieťach často prezentuje.

 

Sexi pózy v prevedení obyčajnej ženy

40-ročná matka dvoch chlapcov a nevlastná matka dvoch dievčat svojho manžela z predchádzajúceho vzťahu sa v roku 2015 rozhodla, že začne na Instagrame zverejňovať vtipné fotografie. Pozor, nie len tak hocijaké. Svojich fanúšikov začala každodenne zásobovať paródiami nedosiahnuteľných a očarujúcich póz či tiel známych celebrít. Bolo to pre ňu ako experiment, ktorý mal ľuďom ukázať, ako by to vyzeralo, kedy sa na sociálnych sieťach začali podobne prezentovať aj obyčajní ľudia. „Mojím zámerom bolo predovšetkým rozosmiať ľudí. Nikdy som to nezačala robiť preto, aby som sa stala súčasťou nejakého hnutia body positive, ale som celkom rada, že som sa do toho zaplietla,“ povedala Celeste, ktorá sa po čase pustila aj do zábavných videí a aj vďaka nim sa jej podarilo dosiahnuť takmer 10 miliónov sledujúcich.

 

Dokonalosť neexistuje

Na jej Instagrame nájdete paródie na fotografie či videá známych celebrít ako Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Irina Shayk alebo Emily Ratajkowski. Napríklad modelku Gabrielle Epstein, ktorá v krátkom videu ukazuje svoje dokonalé telo v miniatúrnych bikinách, sparodovala tak, že vo svojej verzii sa všemožne snaží nasúkať do sťahovacích nohavičiek, v ktorých napokon skúša najrôznejšie „sexi“ pózy. Celeste priznáva, že niektoré celebrity jej dokonca občas sami posielajú fotografie so žiadosťou, aby ich prerobila.

 

Hlavnou myšlienkou jej tvorby na Instagrame však dnes už nie je len ľudí rozosmiať, ale aj zmeniť všeobecne prijímané a často aj skreslené predstavy o dokonalosti. Ženy sa totž v súčasnosti často porovnávajú s fotografiami štíhlych a bezchybných žien na sociálnych sieťach. Potom majú zo seba zlý pocit, cítia sa nedokonalé, škaredé a menejcenné. Avšak Celeste má pre nich jasný odkaz „odstráňte zo zoznamu na Instagrame ľudí, ktorí vám nerobia dobre. Inak tam budete sedieť o druhej ráno a prechádzať všetky tie fotky, ktoré sa vám dostanú do psychiky bez toho, aby ste o tom vedeli. A pokračujte v tom, čo robíte, pretože ostatným je to úplne jedno. Všetci sú na svojich telefónoch, nesledujú vás.” Je dôležité si uvedomiť, že nikto nie je dokonalý, dokonca ani známe celebrity. Ak sa túžite trochu zabaviť a poučiť, rozhodne si pozrite Celestin Instagramový profil.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 01:16