Za pár centov si môžete urobiť účinnú masku z bieleho jogurtu.dreamstime
StoryEditor

Na bielom jogurte si pochutná aj vaša pleť! Za pár centov vďaka nemu získate dokonalú masku na tvár

11.03.2024, 08:00
Krása a móda

Kvalitný grécky jogurt je skvelou potravinou nielen pre vaše telo, ale aj pre pleť. Minerály, vitamíny a stopové prvky sú dokonalou kombináciou toho, čo potrebuje na to, aby vyzerala sviežo a zdravo. Pleti navyše dopraje poriadnu dávku hydratácie a navyše ju viditeľne omladí.

Na mastnú pleť

Maska z bieleho jogurtu si okrem rozšírených pórov poradí aj s nadmerným mastením pleti. Aj napriek tomu, že ju zbaví prebytočnej mastnoty, pleť zostane vďaka jogurtu svieža a žiarivá. Na prvý pohľad bude vyzerať oveľa zdravšie a mladistvo. Biely jogurt by ste mali mať po ruke aj v prípade, že vás trápia pigmentové škvrny, ktoré táto potravina dokáže eliminovať a zároveň im predchádzať.

image

V kombinácii so žĺtkom uľaví suchej pleti.

dreamstime

Je to jednoduché

Úplne vám postačí, ak si na vyčistenú a odlíčenú pleť nanesiete v tenkej vrstve tento biely zázrak a necháte ho na nej pôsobiť aspoň 20 – 30 minút. Následne pleť opláchnite vlažnou vodou. Táto základná maska pleti dodá jas, vypne ju, doplní potrebné minerály. Zároveň pleť hydratuje a upokojí. Ak máte výnimočne suchú pleť, pridajte do jogurtu jeden žĺtok, alebo avokádo. Jemné vrásky dokáže vyhladiť kombinácia bieleho jogurt s troškou kukuričného škrobu a vaječného bielka. Aj v tomto prípade bude úplne stačiť, ak zmes necháte pôsobiť na pleti cca 15 – 20 minút a následne opláchnete a budete pokračovať vo svojej bežnej rutine.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 02:02