Čistá voda zaženie hlad, no slúži aj ako hnací motor pre všetky funkcie v tele.dreamstime
StoryEditor

Schudnite vďaka vode! Je to takéto jednoduché...

08.07.2023, 08:00
Životný štýl

Niekedy sú tie zdanlivo najobyčajnejšie veci zároveň tými najúčinnejšími. Toto pravidlo platí aj v oblasti chudnutia. Rovnováha, vyvážená a pestrá strava, dostatok pohybu a v neposlednom rade aj tekutín, dokáže s vaším telom hotové zázraky. No na počkanie to samozrejme nebude!

Skúsili ste už všetko a ručička na váhe stále stojí? Poďte na to ešte raz, od začiatku a skôr než podľahnete nejakej nezmyselnej diéte sa zamyslite nad tým, čo jete a pijete.

Pravidelná strava

Najväčším problémom býva pri chudnutí častokrát to, že si neviete ustrážiť príjem kalórií. Vôbec však nie je nutné sa zameriavať len na ne. Výživoví špecialisti dokonca tvrdia, že stanoviť dostatočný a zároveň nie príliš vysoký kalorický príjem je u jednotlivcov veľmi náročné. Na začiatku vám môžu pomôcť niektoré aplikácie, vďaka ktorým zistíte koľko kalórií majú jednotlivé jedlá a teda či toho cez deň nezjete viac ako by ste mali. Ale tiež menej. Časom budete presne vedieť, koľko toho musíte a zároveň môžete skonzumovať. Stať sa však otrokom kalórií a neustáleho počítania nie je práve ideálna cesta. Z dlhodobého hľadiska je dokonca neudržateľná.

Žiadne zobkanie

Mnoho ľudí robí v stravovaní zásadnú chybu a to, že prijímajú potravu počas celého dňa. Také to zobkanie poznáte iste všetci. Je to síce len kúsok ovocia, syra či pár orieškov, ktoré v konečnom dôsledku vo vašom dennom kalorickom príjme neurobia žiaden radikálny škrt, no pravda je taká, že spomaľujú samotné chudnutie. Neustále sú totiž stimulované tráviace enzýmy a práve to má negatívny vplyv na udržiavanie si hmotnosti, ba dokonca sú zodpovedné aj za samotné priberanie.

image

Žiadne zobkanie počas dňa a kilá pôjdu dole.

pexels

Zázračná voda

Potrebu dodržiavať pitný režim zdôrazňujeme pomerne pravidelne. A aj pri chudnutí je práve obyčajná voda častokrát pomyselným hnacím motorom. Nielen že vďaka nej potlačíte hlad medzi jedlami, ale naštartuje všetky nevyhnutné procesy v tele a tiež samotné chudnutie. Vďaka vode budete mať viac energie, lepšie fungovať bude aj vaše trávenie či vyprázdňovanie. Aj toto sú na ceste za štíhlejším telom dôležité faktory na ktoré netreba zabúdať. Do pitného režimu nepatrí káva ani sladené či iné nápoje. Ideálna je samozrejme čistá voda, prípadne bylinkové čaje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 02:16