Kráľovská rodina hľadá nového zamestnancaInstagram/the Royal Family/
StoryEditor

Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky

Viktória Revajová22.03.2024., 14:30h

Vieš si predstaviť, že by si pracoval v Buckinghamskom paláci? Teraz máš tú príležitosť. Kráľovská rodina zverejnila novú pracovnú ponuku.

Lajkuj Brainee.sk na

Buckinghamský palác hľadá nového asistenta komunikácie. Ponuku zverejnili v čase, keď sa roztrhlo vrece konšpirácií o kráľovskej rodine, píše portál Business Insider.

Vyzerá to tak, že po mnohých špekuláciách o zdraví princeznej Kate a škandále so zverejnením zmanipulovanej fotografie niekto prišiel o prácu. O Kate Middleton v posledných mesiacoch vzniklo toľko hoaxov, že briti pre ne vytvorili termín Katespiracy. Ak si trúfaš uchádzať sa o prestížnu pozíciu, priprav sa to, že budeš musieť hasiť požiar.

Čo vyžadujú?

Pracovná ponuka je zverejnená na oficiálnom webe kráľovskej domácnosti. Nový zamestnanec bude pracovať v komunikačnom tíme. Prioritne sa bude starať o tom, aby komunikácia vzbudzovala záujem a oslovovala široké spektrum publika. V náplni práce by si mal vytváranie obsahu pre sociálne siete, odpovedanie na otázky novinárov, písanie článkov a poskytovanie administratívnej a logistickej podpory pri organizácii významných udalostí. 

image

Zachytil si správu o smrti Karola III.? Je to hoax. Dezinformácie rozšírili ruské médiá

Od kandidátov vyžadujú záujem o oblasť vzťahov s médiami alebo komunikácie, skvelé písomné zručnosti, schopnosž prispôsobiť sa prísnym termínom a samozrejme angličtinu na vysokej úrovni. Hoci v ponuke nie sú podrobnosti o tom, pre ktorého člena kráľovskej rodiny bude nový asistent pracovať, Business Insider píše, že práca pravdepodobne bude zahŕňať aj podieľanie sa na mediálnej stratégii kráľa Karola III. 

Na platoch šetria

Ak si trúfaš, o miesto sa môžeš uchádzať do 7. apríla. Pracovná doba je od pondelka do piatku a týždenne odpracuješ 37 a pol hodiny. Nečakaj však žiaden kráľovský plat. Novému zamestnancovi ponúkajú niečo vyše 25-tisíc libier ročne, čo je v prepočte približne 2 500 eur na mesiac. 

image

Škándál v kráľovskej rodine: S photoshopom sa mala hrať samotná Kate. Upravená fotografia má až 18 chýb

Keď si to však porovnáš s inými pozíciami, nie je to až také zlé. Podľa údajov portálu Bussines Insider je najhoršie platenou pozíciou požiarneho dozorcu, ktorý v prepočte mesačne zarobí len necelých tisíc eur. Naopak najlukratívnejší plat má osobný tajomník kráľa, ten mesačne zarobí približne 19-tisíc eur.

Plat síce nie je žiadne terno, no ponúkajú aspoň zamestnanecké výhody, ako 15-percentný príspevok do dôchodku, 25 dní dovolenky, obedy zadarmo a zamestnanecké zľavy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 05:00