Vulgárni a drzí, myslia si, že im patrí im svet. Ľudia opisujú správanie Rusov na dovolenke.Twitter/Aztlano Archuleta
StoryEditor

Vulgárni a drzí, myslia si, že im patrí im svet. Ľudia opisujú správanie Rusov na dovolenke

iDnes.czČTK30.06.2022., 14:30h

Poľskí turisti sa zverujú so zážitkami s Rusmi z dovolenky v Turecku. Rozhovory, ktoré sa s ruskými turistami pokúšali viesť na tému vojny na Ukrajine, v Poliakoch zanechávajú skľúčené dojmy.

Lajkuj Brainee.sk na

Píše o tom poľský server Onet.pl, na ktorý sa obracajú čitatelia po tom, čo publikoval správu o chladných reakciách niektorých Rusov s pobytom v Turecku pri konverzáciách o ukrajinskej vojne. Informuje portál iDNES.cz.

Obťažujú ľudí

„Mám podobné postrehy o správaní Rusov v tureckých letoviskách. Hoci som tam bol pred viac ako desiatimi rokmi, ich arogancia, správanie sa k turistom iných národov (najmä k Poliakom) a ich hlučné spôsoby boli veľmi obťažujúce. Správali sa, akoby bol svet stvorený výhradne pre nich a ostatní boli len otravné doplnky. Z vášho článku je zrejmé, že sa nič nezmenilo,“ napísal čitateľ Robert.

image

Vulgárni a drzí, myslia si, že im patrí im svet. Ľudia opisujú správanie Rusov na dovolenke.

Facebook/Matti Koskinen

Autorku pôvodného textu, ktorý sa stretol s veľkou odozvou, zarážalo, že „mladí Estónci vyhlásili, že na túto tému nemajú žiadny názor“ a podľa názoru skupiny Moldavcov sú si všetci na dovolenke rovní, „a hoci sami chápu, čo sa deje na Ukrajine, nemajú voči Rusom žiadne predsudky“.

image

Mýty a fakty o horúčavách: Naozaj uškodí pohár ľadovej vody a ochladí štipľavé jedlo?

Bez ruských turistov sa nezaobídu

Ďalší čitateľ Adam opisuje, že v jeho hoteli v tureckom Beleku a v okolitých päťhviezdičkových hoteloch je z Ruska 80 percent klientely.

„Sú vulgárni a drzí, hovoril som s miestnymi a tí mi na rovinu povedali, že bez turistov z Ruska sa nezaobídu. Práve oni im bohužiaľ zaručujú prácu a zárobky,“ uviedol. To podľa jeho názoru ukazuje, že sankcie nefungujú.

S ruskými turistami ubytovanými v päťhviezdičkovom hoteli v letovisku Alanya hovoril aj čitateľ Roland. O vojne s Ukrajinou podľa neho hovorí, ako by sa písal rok 1944 a Európa sa oslobodzovala od okupácie wehrmachtom.

„Nacisti, fašisti,“ tak opisujú Ukrajincov. Tí mladší podľa neho tvrdia, že „je načase, aby sa Poliaci začali učiť ruštinu a že Nemci prepásli svoju historickú šancu, aby hranica medzi nimi a Ruskom bola na Visle“. „Rusom je jedno, či bude bieda, budú jesť trávu, alebo ich nikto nebude mať rád – majú rakety a všetci sa ich boja, to hovoria,“ dodáva čitateľ Roland.

Samotnému Turecku sa podľa Rolanda nie je čo čudovať. Turisti z Európy síce niečo kúpia, ale váhajú a zjednávajú, zatiaľ čo Rusi berú všetko. „Včera som bol v klenotníctve, postaršia Nemka si prezerala drobnú retiazku a snažila sa zjednávať cenu. A vedľa stojaca Ruska si vybrala retiazku, náramky na ruky, náramky na členky a všetky hrubé a bez zjednávania. Na takých turistov Turci čakajú,“ uviedol čitateľ serveru Onet.pl.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:29