Podľa slov Boba Mackieho bola chyba, že Kim si obliekla ikonické šaty na Met Gala 2022. Andrew Kelly/Reuters
StoryEditor

Navrhol slávne šaty pre Marilyn Monroe, ktoré mala oblečené Kim Kardashian: Bola to chyba

pc20.05.2022., 08:00h

Americký módny návrhár a kostymér Bob Mackie je presvedčený o tom, že šaty by nemal mať oblečené nikto iný, len Marilyn Monroe.

Lajkuj Brainee.sk na

Kim Kardashian vyvolala veľký rozruch nielen kvôli ikonickým šatám Marilyn Monroe, ktoré si obliekla na Met Gala 2022, ale aj kvôli tomu, že za tri týždne schudla sedem kíl. 

Prednedávnom sa k jej rozhodnutiu vyjadril americký módny návrhár a kostymér Bob Mackie, ktorý načrtol slávne šaty. Informoval o tom portál CNN

Myslí si, že to bola chyba

Kim Kardashian mala oblečené šaty len niekoľko minút, keď prechádzala po červenom koberci. „Som poctená, že môžem mať oblečené šaty, ktoré mala Marilyn Monroe v roku 1962, keď zaspievala Happy Birthday prezidentovi Johnovi F. Kennedymu,“ napísala na sociálnej sieti. 

Podľa slov Boba Mackieho však bola chyba, že si obliekla ikonické šaty na Met Gala 2022. „Marilyn bola bohyňa. Bláznivá bohyňa, ale bohyňa. Bola jednoducho báječná. Šaty boli navrhnuté pre ňu. Nikto iný by ich nemal mať oblečené,“ prezradil v rozhovore pre Entertainment Weekly.

Čelila kritike 

Jej rozhodnutie obliecť si šaty vyvolalo aj kritiku zo strany Medzinárodnej rady múzeí. „Historické odevy by nemal nosiť nikto - ani verejné, ani súkromné osoby,“ uviedli zástupcovia.

Kim čelila kritike aj na sociálnych sieťach. Herečka Lili Reinhart hneď na druhý deň po Met Gala podľa portálu BBC skonštatovala, že prejsť sa po červenom koberci a poskytnúť rozhovor o tom, aká si hladná len preto, aby si sa zmestila do šiat, je nechutné.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 16:47