Iris Apfel.Instagram/iris.apfel
StoryEditor

Má 101 rokov a viac energie ako ty. Zoznám sa so ženou, ktorá sa stala módnou ikonou

pc03.12.2022., 12:00h

Napriek tomu, že bola žiadaná, nikdy neprestala hľadať iné príležitosti. Aj vďaka tomu je dnes považovaná za ikonu.

Lajkuj Brainee.sk na

Viac je viac, a menej je nuda. Týmto mottom sa riadi 101-ročná Iris Apfel. Jej jedinečný štýl môžeš vidieť nielen v jej šatníku, ale aj v domácnosti či spôsobe života. Napriek tomu, že má 101 rokov, má veľa energie a inšpiruje mnohých, píše portál Bright Side

Už v detstve vedela, čo chce 

Vyrastala v Queense v New Yorku a bola jedináčikom. Často sa musela hrať sama. Už v detstve milovala rôzne farby, textúry a malé kúsky látky. Bol to začiatok jej kariéry v oblasti interiérového a módneho dizajnu. 

Keďže už ako dieťa začala chodiť do starožitníctiev, nahromadila sa u nej veľká zbierka šperkov z celého sveta.

Počas 60. rokov minulého storočia bola známa najmä ako interiérová dizajnérka. Napriek tomu, že bola žiadaná, nikdy neprestala hľadať ďalšie príležitosti. Vďaka tomu si jedného dňa spolu so zosnulým manželom založili firmu na výrobu látok. 

Výstava v New Yorku 

Jej výnimočný a štýlový šatník, ktorý obsahuje drahé dizajnérske, ale aj lacné kúsky, sa v roku 2005 stal predmetom výstavy v múzeu v New Yorku. Jej jedinečný štýl môžeš vidieť nielen v jej šatníku, ale aj v domácnosti či spôsobe života. 

Rovnako inšpiratívne je aj jej 70-ročné manželstvo so zosnulým mužom. Hrali spolu v dokumentárnom filme a zachovali si ducha skutočnej romantiky, ktorý rokmi silnel. Na sociálnych sieťach prednedávnom zverejnila fotografie so slovami – môj miláčik by mal dnes 108 rokov. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 15:03