TASR/AP
StoryEditor

Propagandistický dokument oslavuje Kimove úspechy. Vraj obetoval telo v záujme naplnenia snov ľudu

TASR02.02.2022., 10:25h
Severná Kórea zverejnila propagandistický dokumentárny film oslavujúci vodcu Kim Čong-una, ktorý vlani previedol krajinu obdobím „doposiaľ najhorších ťažkostí". Informovala o tom agentúra Reuters.
Lajkuj Brainee.sk na

Dokument s názvom „Veľkolepý rok víťazstva, 2021” má 110 minút a popisuje sériu údajných úspechov Severnej Kórey vrátane vývoja raketových striel, stavby nových bytov a snáh o zamedzenie šírenia koronavírusu.

O tieto „víťazstvá” sa podľa komentára k filmu zaslúžil osobne Kim Čong-un, ktorý „obetoval svoje vlastné telo v záujme toho, aby mohli byť naplnené sny (kórejského) ľudu”.

Kim Čong-un TASR/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

​​Snímka, ktorú v utorok odvysielali severokórejské štátne médiá, okrem iného zachytáva vodcu, ako vykonáva inšpekciu staveniska, alebo jazdí na koni po morskom pobreží pri západe slnka.

​Západné médiá si všímajú skutočnosť, že je na záberoch vo filme viditeľne chudší než v predchádzajúcich rokoch, čo bolo evidentné už na viacerých fotografiách zverejnených v poslednom období.

V dokumente sa nešpecifikuje, s akými bezprecedentnými ťažkosťami musela komunistická Kórea počas uplynulého roka zápasiť. Podľa OSN KĽDR aktuálne trpí stále sa zhoršujúcim nedostatkom potravín, ku ktorému prispeli medzinárodné sankcie, sucho aj ničivé záplavy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 15:15