Prezidentka Zuzana Čaputová prevzala záštitu nad Filmovým festivalom inakostiTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Prezidentka vyzvala ruských vojakov, aby ukončili vojnu: Ubližovať bezbranným je prejavom najväčšej slabosti

TASRpc26.04.2022., 20:40h
Hlava štátu sa obrátila na predstaviteľov ruskej armády v ruskom jazyku.
Lajkuj Brainee.sk na

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzvala ruských vojakov a veliteľov, aby ukončili vojnu na Ukrajine. Pri každom jednom zmarenom civilnom živote podľa nej porušujú vojenskú disciplínu a strácajú dôstojnícku česť. Uviedla to na sociálnej sieti

Prezidentka vyzvala ruských vojakov, aby ukončili vojnu

Hlava štátu odsúdila vojenskú agresiu. „Som žena, matka… a keď denne čítam to množstvo nových a ďalších otrasných svedectiev, strácam slová... Vidím už len tváre desiatok žien, detí, civilistov, ktoré prechádzajú obrovskou bolesťou. Vidím pred sebou duše ľudí navždy zjazvené utrpením. Každá žena, čo prežije utrpenie, ktoré ste jej spôsobili, osamie a bude osamelá. S poznaním, o ktoré sa nemôže podeliť s inými. Nedokáže ho sprostredkovať. Už dnes im slová pripadajú nedostatočné, keď sa pokúšajú popísať bolesť, ktorú ste urobili súčasťou ich životov len preto, lebo… prečo vlastne? Na tú otázku nikto z nás odpoveď nepozná. Poznáte ju vy?!“ pýta sa.

Pri každom jednom zmarenom civilnom živote ruskí vojaci a velitelia podľa nej porušujú vojenskú disciplínu a strácajú dôstojnícku česť. 

Prezidentka zároveň vyzvala ruských vojakov a veliteľov, aby ukončili vojnu na Ukrajine. „Ak ešte cítite v sebe zvyšky ľudskosti, preberte ju k životu a skončite túto strašnú vojnu. Každým ďalším dňom len zväčšujete armádu zranených duší a tiel žien, detí a nevinných ľudí. Ubližovať bezbranným je prejavom tej najväčšej slabosti,“ hovorí.

Celý prejav hlavy štátu si môžeš pozrieť na sociálnej sieti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 19:32