Pexels/Cottonbro
StoryEditor

Neočkovaná česká speváčka zomrela po úmyselnom nakazení sa covidom. Ľudí vyzývala na to isté

Miroslav Kamody17.01.2022., 11:30h
V jednom zo svojich príspevkov sa modlila, aby dostala deltu, nakoniec však prišla o život.
Lajkuj Brainee.sk na

Včera zomrela speváčka českej skupiny Asonance Hana Horká (†57). Tá sa úmyselne nakazila covidom, aby získala imunitu a nemusela sa nechať očkovať. Nakoniec však chorobe podľahla. Informuje o tom český portál Blesk.

Len dva dni pred svojou smrťou pritom na sociálnych sieťach informovala fanúšikov, že už má chorobu údajne za sebou. „Odtajním, áno, som Prekonanec a prežila som aj zablúdilú Deltu. Avšak bolo to veľmi pestré,“ napísala Horká na sociálnej sieti len dva dni predtým, než chorobe podľahla.

„Život je tu pre mňa a pre vás tiež,“ odkazovala ešte v piatok fanúšikom. Speváčka si predstavovala, ako po prekonaní choroby bude môcť konečne chodiť do divadiel, sáun, na koncerty a chodiť na dovolenky. Bohužiaľ, všetko nakoniec dopadlo úplne inak.

K speváčkinej smrti sa na sociálnej sieti vyjadril aj český hudobník Miroslav Hlavička, známy ako Scalex. „Hana robila všetko pre to, aby sa nakazila. Mala radosť z pozitivity členov svojej rodiny, mala radosť z vlastného nakazenia, maľovala si ružovú budúcnosť,“ napísal.

​Podľa Blesku však mnoho kamarátok pritom dávalo Horké za pravdu a celú záležitosť vnímajú podobne ako ona. „Hlava mi to neberie. Tie ženy chcú mať prirodzenú imunitu proti covidu, teda aby v budúcnosti nechytili covid – a preto chcú úmyselne chytiť covid,“ krúti hlavou Scalex.

Na celú záležitosť na sieťach zareagoval aj syn Horké, Honza Rek. „Týmto komentárom, ďakujem za užitočný príspevok do diskusie. Menovite - Andor Sandor, Duše K, MUDr. Jan Vojáček, CFMP, Daniel Landa, Jaroslav Flegr, MUDr. Soňa Peková, PhD., Roman Šmucler a spol. Zobrali ste mi mamičku, ktorá si na vašom základe stavala všetky svoje argumenty. Pohŕdam vami. Ste absolútny odpad a odteraz na vás mám brutálnu pifku. Za pozostalých – syn,“ drsne sa obul do menovaných.

Faktom však zostáva, že pri spätnom sledovaní viacerých príspevkov speváčky s ohľadnom na jej zbytočnú smrť, je mimoriadne smutné, že jej život sa musel skončiť takýmto nezodpovedným rozhodnutím. V jednom zo svojich postov sa modlila, aby dostala deltu, nakoniec však prišla o život.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 12:11