V pivnici mal mozgy, obličky aj pečeň. Muž si cez Facebook kupoval ľudské pozostatky.Twitter/Susan Shapiro/Unsplash/Pawel Czerwinski
StoryEditor

V pivnici mal mozgy, obličky aj pečeň. Muž si cez Facebook kupoval ľudské pozostatky

kov25.08.2022., 15:00h

Akokoľvek šialene to môže znieť, obchod s ľudskými pozostatkami je v Spojených štátoch legálny a neregulovaný.

Lajkuj Brainee.sk na

Na internete dnes kúpiš naozaj čokoľvek, avšak to, čo si kupoval Jeremy Pauley sa vymyká akýmkoľvek normám zdravého uvažovania. Muž z Pensylvánie si mal údajne prostredníctvom Facebook Marketplace zadovážiť dva ľudské mozgy, kožu, slezinu, obličky, lebku s vlasmi, ľudský tuk a ďalšie ľudské vnútornosti, píše web IFLScience.

Vedrá s ľudskými pozostatkami

Sám seba pritom označuje ako „zberateľa zvláštností“. Svoje podivné „hobby“  bude musieť vysvetliť polícii, pretože nedávno skončil vo vyšetrovacej väzbe, potom ako u neho v pivnici muži zákona objavili päť takmer 5-litrových vedier s ľudskými pozostatkami.

Na ohavný prípad políciu predtým upozornili viaceré sťažnosti obyvateľov okresu East Pennsboro, ktoré upozorňovali na možný predaj častí ľudského tela.

image

Tajomstvom zahalený severokórejský hárem Kippumjo. Oddiel žien uspokojuje prominentov režimu

Muži zákona tieto podozrenia preverili a v suteréne Pauleyho domu sa skutočne našli nádoby, ktorých obsah sa poslal na expertízu doktorovi Wayneovi Rossovi, súdnemu lekárovi. Ten potvrdil, že pozostatky –  vrátane polovice hlavy, celej hlavy s odstránenou klenbou lebky, troch mozgov, jednej pečene, jednej panvy, jedného kusu kože s pripojenou bradavkou a štyrmi rukami – boli skutočne ľudské. 

„Medzi identifikovanými pozostatkami boli ľudské mozgy, srdce, pečeň, koža a pľúca. Ďalšie vyšetrovanie ukázalo, že podozrivý kupoval ľudské pozostatky cez Facebook Messenger,“ uviedla polícia vo vyhlásení.

Tento odporný obchod mu sprostredkovala zamestnankyňa univerzitnej márnice z Arkansasu, s ktorou si muž dojednával obchod cez sociálnu sieť.

Predávala mu ich zamestnankyňa márnice

„Toto je jedno z najbizarnejších vyšetrovaní, s ktorými som sa za tridsaťtri rokov stretol, myslel som si, že už som videl všetko, ale potom prišiel tento prípad,“ vyjadril sa k incidentu okresný prokurátor Sean McCormack.

Candace Scott, ktorá ľudské pozostatky zabezpečila, vystopovala FBI v spolupráci s políciou v Arkansase. Jeremy Pauley bol zatknutý, neskôr ho prepustili na kauciu. Bol obvinený z nakladania s príjmami z nezákonnej činnosti, zo zločinu prijímania odcudzeného majetku a z prečinu hanobenia mŕtvoly, píše Daily Star.

Zamestnankyňu márnice momentálne vyšetrujú federálne úrady za krádež ľudských pozostatkov. Akokoľvek šialene to môže znieť, obchod s ľudskými pozostatkami je v USA legálny a neregulovaný.

„Žiadny federálny zákon nebráni vlastniť, kupovať alebo predávať ľudské pozostatky, pokiaľ nejde o pozostatky domorodých Američanov,“ vysvetľuje hrobárka Caitlin Doughty.

„V opačnom prípade o tom, či budete môcť predať alebo vlastniť ľudské pozostatky, rozhoduje každý jednotlivý štát. Minimálne 38 štátov má zákony, ktoré by mali zabrániť predaju ľudských pozostatkov, ale v skutočnosti sú zákony nejasné, mätúce a presadzované náhodne,“ dodáva.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:40