Zemetrasenie v AfganistaneBreaking News/Twitter
StoryEditor

Najmenej dvetisíc mŕtvych. Toľko obetí si vyžiadalo zemetrasenie v Afganistane, niekoľko tisíc ľudí je zranených

TASR08.10.2023., 08:58h

Sobotňajšie zemetrasenie si v Afganistane vyžiadalo niekoľko stoviek tisíc obetí.

Lajkuj Brainee.sk na

Počet obetí sobotňajšej série zemetrasení na západe Afganistanu sa zvýšil na najmenej 2000. Oznámil to v nedeľu hovorca vládnuceho hnutia Taliban, informujú agentúry AP a DPA. Afganské úrady predtým informovali o najmenej 1000 obetiach.

Hovorca afganského ministerstva pre informácie a kultúru uviedol, že počet obetí zemetrasenia v provincii Herát je vyšší, než bol pôvodne hlásený. Počet zranených je podľa jeho slov takisto vysoký. Hovorca dodal, že približne šesť obcí bolo zničených a stovky civilistov zostalo zasypaných pod troskami.

Zemetrasenie so silou 6,3 zasiahlo v sobotu približne o 11.00 h miestneho času oblasť v okolí mesta Herát na západe Afganistanu. Nasledovalo osem dotrasov. Úrady v sobotu hlásili viac než 120 mŕtvych a približne 1000 zranených. Dodali však, že očakávajú nárast počtu obetí.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že v 12 obciach v provincii Herát bolo úplne alebo čiastočne zničených viac než 600 domov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 03:09