okuliare vám zaručia pri sledovaní videí či počas práce aj väčšiu mieru súkromia.Lenovo.com
StoryEditor

Smart okuliare s monitormi či inteligentný obuvník od LG. Najväčší festival elektroniky priniesol kopec zaujímavých noviniek

Jeden z najpopulárnejších veľtrhov spotrebnej elektroniky sa po dvoch rokoch pandémie pripomenul vo veľkom štýle. Výstava IFA 2022 predstavila fanúšikom najnovšie technické vychytávky, z ktorých ti spadne sánka.

Lajkuj Brainee.sk na

Viac ako 1 000 vystavovateľov z viac ako 30 krajín predstavuje produkty maloobchodníkom, nákupcom a odborníkom z odvetvia. ​IFA, alebo Internationale Funkausstellung, je jedným z popredných svetových veľtrhov spotrebnej elektroniky a domácich spotrebičov, ktorý sa každoročne koná v Berlíne. V našom výbere sa môžeš tešiť na množstvo zaujímavých vecí od smartfónov cez televízory, inovatívne notebooky, smart okuliare až po inteligentný obuvník.

Okrem ohybných smartfónov na trh zamierili už aj ohybné notebooky

Môžeš síce argumentovať, že notebook sa dá poskladať tak či tak, pointa je vo flexibilnom displeji. Novinka od ASUS má tvar veľkej obrazovky s uhlopriečkou až 17,3 palca, ktorú prehneš napoly. Následne s týmto zariadením môžeš pracovať ako s notebookom, uvádza hnonline. 

Ide o ohybný notebook s názvom Zenbook 17 Fold OLED, ktorý má pomer strán 4:3 a po zložení predstavuje notebook s uhlopriečkou 12,5 palca. V spodnej časti môžeš potom využívať na písanie buď virtuálne klávesy na obrazovke, alebo dodatočnú Bluetooth klávesnicu s fyzickými tlačidlami.

image

Novinka od ASUS má tvar veľkej obrazovky s uhlopriečkou s až 17,3 palca, ktorú prehnete napoly.

Twitter.com/asus/

Okuliare od Lenova, ktoré nahradia obrazovku

Lenovo sa inovácií a zaujímavých technológií nikdy nebálo a potvrdilo to aj teraz. Nové okuliare Glasses T1 slúžia na sledovanie videoobsahu na cestách. Vďaka kompatibilite s väčšinou dnešných smartfónov, tabletov a laptopov s plne funkčným USB-C ponúkajú okuliare veľmi dobrú kvalitu obrazu. Ich výsadou je aj účinná optika pre dlhšiu životnosť batérie a používateľ ocení tiež ich nízku hmotnosť. Okrem zaujímavého podania obsahu sa výrobca chváli aj tým, že okuliare ti zaručia pri sledovaní videí či počas práce aj väčšiu mieru súkromia. Nikto totiž nevidí, čo práve sleduješ.

image

okuliare vám zaručia pri sledovaní videí či počas práce aj väčšiu mieru súkromia.

Lenovo.com

Nokia predstavila najekologickejší telefón

Hlavnou novinkou od Nokie je smartfón Nokia X30 5G, ktorý nazývajú svojím najekologickejším telefónom. Je totiž vyrobený zo 100-percentného recyklovaného hliníka a 65-percentného recyklovaného plastu. Nové je tiež ekologicky udržateľné balenie a Nokia chystá i dlhšiu podporu aktualizácií, aby bolo vaše zariadenie čo najdlhšie plne využiteľné.​

image

Ikonická Tesla model S oslavuje 10 rokov. Takto elektrické auto Elona Muska zmenilo svet

Monitor od LG, ktorý sa zaoblí na želanie

​Monitor „Flex“, má 42-palcovú obrazovku, ktorá sa zakrivuje dovnútra, keď ho ľudia používajú na sledovanie televízie alebo hranie hier. Spoločnosť tvrdí, že OLED displej sa môže zmeniť z úplne plochého na zakrivený“ pre ešte veľkolepejšie zážitky. Používatelia môžu zahnúť obrazovku dovnútra a potom späť na plochú jednoduchým stlačením tlačidla na priloženom diaľkovom ovládači, uvádza MailOnline.

Inteligentný obuvník

Spoločnosť LG predstavila taktiež aj dva nové produkty pre nadšencov topánok „ShoeCase“ a „ShoeCare“. ShoeCase je priestorovo nenáročné úložné riešenie, ktoré sa skladá z niekoľkých modulov s priehľadnými krytmi, z ktorých každý je určený na uloženie páru topánok. Poskytuje nadšencom topánok spôsob, ako predviesť svoje obľúbené páry, a ponúka vnútorné prvky, ako je otočný tanier otočný o 360 stupňov.

ShoeCare je zase o trochu praktickejšie zariadenie. Využíva paru na absorbovanie vlhkosti a pomáha odstraňovať pachy z obuvi, či už je vyrobená z kože, semišu alebo nylonu. Do ShoeCare môžeš vložiť až štyri páry topánok a nechať ich osviežiť v 37-minútovom cykle. Funguje pri 35 decibeloch, niekde na úrovni šepotu, čo zaisťuje, že nebudeš rušený pri žiadnej činnosti. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 17:12